Voetbalclub schenkt sportkledij aan project voor kansarme sporters

Enkele spelers van KV Oostende kwamen de kledij afgeven. © IF

Oostende -

Stad Oostende en Kringwinkel Kust bieden kansarme jongeren de kans om op een betaalbare manier te sporten. Daarvoor zamelen ze sportkledij in. Voetbalclub KV Oostende schonk maar liefst 100 kilogram kledij aan het project.

Jeffrey Roos

Het stadsbestuur plaatste voor de inzameling van sportkledij en gebruikt sportmateriaal een inzamelbox ter hoogte van de Mister V-Arena.Daarna verandert de inzamelbox van locatie. Twee spelers van KV Oostende zakten maandag voor de ochtendtraining af naar die locatie om er 100 kilogram sportkledij te doneren. “Het project, dat in oktober 2021 in het leven werd geroepen, is een succes. Er werd zo al 1,2 ton aan sportgerief opgehaald”, laat schepen van Welzijn Natacha Waldmann (Groen) weten.

“Met KVO willen we de drempel om te voetballen of het voetbal beleven zo laag mogelijk houden”, zegt Diego Rosseel, community manager bij KV Oostende. “Er zijn ondertussen meer dan honderd kinderen aangesloten bij onze STARt Academy, die via het kansentarief toch de kans krijgen om te voetballen. Daarnaast kunnen jongeren en volwassen via het kansentarief een wedstrijd bijwonen of UiTPAS punten wisselen voor een ticket.”

De inzamelbox komt in december en januari in de Oostendse bibliotheek te staan. Wie sportkledij of -materiaal wil doneren, kan daar dus terecht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus