Voetbal 2de provinciale B  Holsbeek - Wezemaal 5-1

Tibo Jaubin met tweede hattrick van goudwaarde bij VK Holsbeek: “Niet te hoog van de toren blazen”

Tibo Jaubin: “We kenden al wat hoogtes en laagtes.” ©  Vel

Wezemaal -

Aanvallende middenvelder Tibo Jaubin (24) uit Wakkerzeel realiseerde al voor de tweede keer dit seizoen een hattrick voor VK Holsbeek, deze keer ging Rapide Wezemaal voor de bijl met 5-1. De student die overkwam van reeksgenoot SNA Keiberg miste bij de blauw-gelen allerminst zijn start.

Stefan Van de Weyer

Jaubin begon op zijn vijfde tegen de bal te trappen bij de toenmalige jeugd van FC Tildonk, hij verbleef er tot zijn elfde. Daarna voegde hij zich bij de jeugd van KAC Betekom, hij speelde er tot bij de beloften. Daarna volgden drie jaargangen bij Keiberg alvorens nu bij VK Holsbeek te belanden.

Charme van een goed patattenveld

“Ik blijf Keiberg nog volgen in de competitie, ze doen het alleszins betrekkelijk beter dan vorig seizoen”, zegt Jaubin. “Bij Holsbeek kwam ik terecht op een goed kunstgrasveld, in mijn laatste jaar Betekom mocht ik daar ook nog van genieten. Dat garandeert goed over de grond voetballen. Tussendoor was het bij guur weer soms andere koek bij Keiberg, maar niet getreurd ik vind de charme van een goed patattenveld ook wel iets hebben.”

Holsbeek staat gedeeld derde met Nossegem en Houtem-Oplinter.

“Collectief kenden we al wat hoogtes en laagtes. Gelukkig zit de sfeer goed in de groep, we willen vechten voor elkaar. Iedereen kijkt voor de topposities naar Rotselaar en Averbode-Okselaar, onmiddellijk in hun spoor willen we ook een rol vervullen en zo hoog mogelijk eindigen. Vroeger op het seizoen gingen we al winnen bij toenmalig leider Averbode, waarom kan dat nu niet op Rotselaar?”, vraagt de student kinesitherapie aan de KU Leuven zich luidop af. Hij zit in het slotjaar van zijn opleiding.

“We gaan niet te hoog van de toren blazen in deze spannende reeks. Ik ben tevreden met de aanvoer van ballen uit het middenveld, die ervaren mannen nemen steeds het voortouw om ons erdoor te trekken. Ik vond het leuk om mijn steentje bij te dragen tot het collectief met tot nu toe al 9 goals. Tegen Wezemaal was een hattrick realiseren dat wel iets moeilijker dan tegen Perk”, geeft Jaubin toe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus