Aannemers herstellen gratis vernielde kapel: “Een boodschap voor de dader, er zijn nog mensen met een goed hart”

© dkr

Nazareth -

Aannemer Ernich Beils, elektricien Xavier Tytgat en schilder Henri De Pourcq hebben de vernielde Mariakapel van Henri’s vader José (72) gratis hersteld. De kapel in de Nieuwlandstraat in Nazareth werd op de kerstdag 2016 stukgeslagen door een vandaal.

Ruben De Keyzer

De Mariakapel vooraan Josés woning was het sluitstuk van een jarenlang renovatieproject. “Toen ik deze vervallen hoeve kocht, was er heel veel werk aan de winkel, en ik nam mezelf voor om als laatste werk een Mariakapel te installeren”, zegt José. “Ik ben geen kerkuil, maar wel gelovig.”

De kapel werd opgetrokken in mooie baksteen, met een lampje om het Mariabeeld op te lichten. Daar stond het twee jaar, tot het op de heiligste dag van het jaar werd vernield. “De politie heeft de dader niet gevonden”, zegt José. “De brokstukken lagen tot op meer dan zeven meter verder. Wat je geloof ook is, zoiets doe je niet.”

Camerabeveiliging

Bijna zes jaar later staat de kapel er weer, met nog mooiere afwerkingsmaterialen dan voorheen. Opnieuw komen mensen langs om een kaarsje te branden. Als extra beveiliging is er nu ook een camera aanwezig.

José is een tevreden man. “De aannemers hebben alles gratis uitgevoerd. Misschien is dit een boodschap naar diegene die het destijds heeft vernield: dat er nog altijd mensen zijn met een goed hart. Hopelijk mag het nu voor altijd onaangeroerd blijven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus