Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde

Voorzitter Kurt Vandeputte looft uitmuntende jeugdwerking bij KSV Oudenaarde: “Tieners tonen opvallend veel maturiteit”

Voorzitter Kurt Vandeputte ziet een rooskleurige toekomst: “De jongeren die nu al kwamen piepen, moeten in een goed draaiend geheel nog beter uit de verf komen.” ©  Geert De Rycke

Oudenaarde -

KSV Oudenaarde nam de maat van Jong Essevee (2-1) en kon voor het eerst sinds 8 oktober nog eens een driepunter vieren. Coach Stefan Leleu toverde de piepjonge Guillaume Cnudde (16) als surprise uit de hoge hoed.

Freddy De Geest

Op het einde van het seizoen is de balans altijd in evenwicht, dat is een cliché zo oud als het spelletje zelf. Oudenaarde verdiende beter in Dikkelvenne dan een krappe nederlaag (1-0) en kon tegen Olsa Brakel (0-0) ook op meer aanspraak maken. “Maar deze keer hadden we het geluk wel aan onze zijde”, zegt een bijzonder tevreden voorzitter Kurt Vandeputte, die onder de indruk was van de inzet van zijn ploeg. Bij de bezoekers verscheen topschutter Youssuf Sylla toch tussen de krijtlijnen. De thuisploeg opende de score, maar de bezoekers tekenden voor een gelijke ruststand. “Na de rust ontwikkelden de bezoekers enige druk. Er waren kansen op de 1-2, maar wij scoorden toen Gilles Van Herreweghe Lorenzo Heirwegh wegstuurde en die raak trof. In het slot was het pompen of verzuipen. Dat we overeind bleven met piepjonge tieners in de ploeg geeft deze overwinning nog wat meer glans.”

De jonge Cnudde is de kleinzoon van Philippe De Smet, SV Waregem-coryfee. “Guillaume en ook Victor Van Meenen vielen sterk in”, geeft Vandeputte mee. “Het valt me op dat die jongeren al over zoveel maturiteit beschikken. Uit noodzaak moet onze coach putten uit de jeugd. Dat verschillende jongeren moeiteloos in de A-kern worden ingepast, is de verdienste van een uitmuntende jeugdwerking. Sinds een vijftiental jaar wordt er daar zwaar op ingezet en we plukken daar nu de vruchten van. Stefan Leleu werkt graag met jongeren en zorgt ook voor een optimale begeleiding. Van jonge tieners mag je niet verlangen dat ze week na week top zijn, maar ze hebben wel van de eerste ploeg geproefd en het smaakt naar meer.”

Gestoffeerde kern in 2023

Zondag maakt KSVO de verplaatsing naar Sportpark Moerkensheide in De Pinte waar KFC Merelbeke zijn thuiswedstrijden afwerkt. “Voor de jaarwisseling willen we het puntenaantal nog wat aandikken. Tegen Merelbeke niet verliezen, zou goed zijn. Daarna is er nog een thuiswedstrijd tegen Racing Gent en de verplaatsing naar KRC Harelbeke. In die drie wedstrijden vier op negen pakken, zou betekenen dat we met een gerust gemoed aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. De oeverloze blessurelast zal dan ook grotendeels wegvallen. In 2023 zal onze coach uit een goed gestoffeerde kern kunnen kiezen. De jongeren die nu al kwamen piepen, moeten in een goed draaiend geheel nog beter uit de verf komen”, detecteert de Oudenaardse voorzitter mooie perspectieven voor zijn team.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus