Stad evalueert rolschaatspiste: “De tent mocht er aantrekkelijker uitgezien hebben”

“De tent mocht er aan de buitenkant aantrekkelijker uitgezien hebben”, aldus schepen Dominique Windels (Vooruit/Groen).© kvo

Harelbeke -

De rolschaatspiste die de afgelopen weken op de Markt in Harelbeke stond, mocht 1.500 bezoekers ontvangen. Het is nog niet zeker of de rolschaatspiste nog eens naar de stad komt.

Karen Verhulst

Dat is wat de uitbater kenbaar maakte aan het stadsbesturen. “Er zouden zo’n vijfhonderd bezoekers geweest zijn per week”, zegt bevoegd schepen Dominique Windels (Vooruit/Groen). “Er kwamen blijkbaar vooral groepen langs, wellicht zijn dat dan scholen en verenigingen.”

Het stadsbestuur betaalde niets om de rolschaatspiste naar Harelbeke te krijgen, integendeel. “De uitbater moest net aan ons een kleine vergoeding betalen voor de elektriciteit, de locatie boden we hen gratis aan”, zegt Windels.

Desalniettemin heeft het stadsbestuur een mening over het concept. “De aankleding aan de buitenkant kon er beter uitzien. Het kon zeker zichtbaar en uitnodigender geweest zijn. De tent mocht er zeker aantrekkelijker uitgezien hebben”, geeft Windels toe. “Als er nog een volgende keer zou komen, moet dat zeker beter.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus