Voetbal 4de provinciale A  KV Zuun B

Rachid Harchaoui heeft een missie bij Zuun: “Jongeren verder laten doorgroeien”

“De belangstelling voor mij en mijn ploeg verbaast me wel wat”, zegt Rachid Harchaoui. ©  Geert Tresignie

Met Rachid Harchaoui (40) nam een Brusselse coach de touwtjes in handen bij Zuun B dat na de zege tegen FC Machelen op de tiende plaats parkeert. Harchaoui maakt al vijf jaar deel uit van de Zuunse voetbalfamilie en werkt nauw samen met hoofdcoach Julien Coeckelberghs.

Wim Redant

Het duurde wel even vooraleer we Rachid Harchaoui vlot aan de praat kregen en zijn wantrouwen overwonnen. “Ik stond als hoofdcoach al eens een jaartje aan he roer bij Sporting Brussel, maar dat werd zeker geen onverdeeld succes”, vertelt hij. “Bij Zuun vond ik beter mijn draai. Na een handvol jaartjes in de jeugdreeksen van Zuun kreeg ik de vraag om Zuun B in handen te nemen. Een hele uitdaging, want ik kreeg een totaal nieuwe ploeg in handen.”

“Dit is mijn allereerste gesprek met een journalist. De belangstelling voor mij en mijn ploeg verbaast me wel wat”, bekent Harchaoui, die zich overvallen voelt en pas op dreef komt wanneer zijn specifieke opdracht bij Zuun B ter sprake komt. “Ik kreeg een duidelijke missie mee bij Zuun B en dat is jongeren verder laten doorgroeien naar de A-ploeg. Mijn ploeg bestaat uit spelers die in leeftijd variëren van 18 tot 28 jaar, maar het gros van de spelers bestaat uit tieners en prille twintigers.”

“Jonkies worden steeds sterker”

“Via de verdiende zege tegen Machelen rukten we op naar de tiende plaats. Ik kwam nog niet echt onder de indruk van de A-ploegen in onze reeks. Ik vind dat de B-ploegen nauwelijks moeten onderdoen. Voetbaltechnisch beschikken we zeker over evenwaardige kwaliteiten. Bij Zuun B bezitten verschillende spelers over het potentieel om mee te draaien op het niveau van derde provinciale. Zuun B biedt hen het forum om het niveau op te pikken om de kloof te overbruggen van vierde naar derde provinciale. We pleisteren gelukkig niet meer onderin zoals de voorgaande jaren, maar we moeten blijven verder groeien. Onze jonkies worden steeds sterker en dat moet zijn vruchten afwerpen.”

Als voetballer verdiende Harchaoui zijn strepen bij Drogenbos.

“Ik stond zes jaar lang in de hoofdmacht bij Drogenbos, maar verliet toen even het voetbal wegens persoonlijke redenen. Intussen voel ik me best in mijn sas bij Zuun B. Ik ben een fan van Barcelona en Liverpool. In eigen land had ik als Brusselaar steeds een boontje voor Anderlecht, maar intussen dweep ik steeds meer met Union.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus