Parket eist 40 maanden cel tegen hardleerse inbreker

©  DBA

Beersel -

Het parket Halle-Vilvoorde heeft dinsdag een gevangenisstraf van 40 maanden gevorderd tegen een man die verdacht wordt van een inbraak in Beersel. De man kon geïdentificeerd worden aan de hand van zijn DNA-materiaal, maar kwam dinsdag niet opdagen voor de rechtbank. Hij dreigt dan ook bij verstek te worden veroordeeld. Dat zou al zijn vierde veroordeling voor gelijkaardige feiten zijn.

BelgaBron: BELGA

De inbraak vond op 23 oktober 2020 plaats. Het slachtoffer kwam die dag thuis en stelde vast dat haar hele woning doorzocht was en dat er een hoop spullen gestolen waren. De daders hadden zich toegang verschaft door aan de achterzijde van de woning eerst een glazen deur en vervolgens een raam in te slaan. Daarbij had minstens één van hen zich wel verwond, want op het terras werden bloedsporen achtergelaten. Op basis van het DNA in die bloedsporen kon een verdachte geïdentificeerd worden.

“Het gaat om een man die tussen 2004 en 2012 al driemaal veroordeeld werd voor inbraken”, zei het parket. “Sindsdien is het stil geworden rond hem, maar nu is hij blijkbaar opnieuw opgedoken. Ik vraag een effectieve gevangenisstraf van 40 maanden.”

Het vonnis valt op 21 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus