Friederike wint knalblauwe Europafiets

Friederike Aerts wint de blauwe Europafiets. Op de foto is ze omringd door de andere prijswinnaars. ©  provincie

Ranst -

In de bibliotheek van Ranst zijn de winnaars van de Pop up Europa kraslotenwedstrijd bekendgemaakt. Friederike Aerts won de hoofdprijs en mocht een knalblauwe Europafiets in ontvangst nemen. Deze fiets was slechts een van de talloze prijzen van de kraslotenwedstrijd. De prijsuitreiking is de afsluiting van Pop up Europa Ranst.

Vier weken kregen bezoekers van de bibliotheek, het gemeentehuis en het Vrieselhof een gratis kraslot van Pop Up Europa Ranst. Hetzelfde geldt voor de Pop-up-Europa-activiteiten. Daarmee vielen leuke prijzen te winnen zoals boekenpakketten, bloemenbonnen, spoorfietsen met het gezing en een groepswandeling door provinciaal groendomein het Vrieselhof. De hoofdprijs was een knalblauwe Europafiets. Daarmee mag Friederike Aerts uit Ranst de weg op.

Van 3 oktober tot 6 november stond Ranst volledig in het teken van de Europese Unie met verschillende activiteiten. Annelies Creten, schepen voor Cultuur & bibliotheek, Onderwijs, Jeugd, vrije Tijd en evenementen uit, blikt tevreden terug: “Dankzij de ondersteuning van de provincie kon Pop up Europa ook in Ranst invulling krijgen. De lezing van Hendrik Vos en de gespreksavond van Michael van Peel en Raf Njotea over hun Erasmus-ervaringen spraken duidelijk veel mensen aan. De 5de en 6de klassers leerden heel wat bij over de EU via een interactieve workshop. Ook de Europese-bier tasting in het jeugdhuis en de uitstap naar het Europees Parlement vielen in goede smaak.”

De volgende editie van Pop up Europa loopt van 7 november tot en met 6 december in Schilde.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus