Na jaren van crowdfundings en steun van Jasper Stuyven: nieuw verkeerspark eindelijk gerealiseerd

© hsb

Heverlee -

Aan school Woudlucht in de Huttenlaan in Heverlee is een nieuw verkeerspark geopend. Een droom die uitkomt voor initiatiefneemster Kristel Vandenbempt. Zij organiseerde jarenlang crowdfundings om het project van zo’n miljoen euro te realiseren.

Hannelore Smitz

Kalenders, wijn,... alles werd er de voorbije jaren verkocht om geld in te zamelen voor het verkeerspark aan de campus Woudlucht. Er kwam ook steun van onder andere stad Leuven, maar een grote hoeveelheid geld werd ingezameld dankzij het doorzettingsvermogen van Kristel. Maar liefst 100.000 euro zamelde zij dankzij hulp van vele vrijwilligers nog zelf in. “Dit is altijd een droom geweest, een verkeerspark waar kinderen tegelijk kunnen oefenen in veiligheid in het verkeer én zich kunnen amuseren”, aldus Kristel.

Peter

Groepen kinderen – scholen maar ook vakantiekampjes of verjaardagsfeestjes – kunnen in het verkeerspark komen oefenen. Er is een leslokaal voor de theorie waar ook leuke quizjes beschikbaar zijn voor verschillende leeftijden. Voor de praktijk kunnen de kinderen buiten terecht in het park met verschillende hindernissen, voorrangssituaties en verkeerslichten.

Het verkeerspark – dat wielrenner Jasper Stuyven als peter heeft – is niet alleen voor de kinderen van Woudlucht zelf. In totaal staan er momenteel al 85 groepen ingepland voor een les, en die komen van Duffel tot Maleizen. “Het is de bedoeling dat de groepen twee keer per schooljaar langskomen, zo hebben ze op zeven jaar alles gezien om veilig de baan op te kunnen tegen het middelbaar”, aldus Kristel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus