Onderzoek naar overlijden op camping: bewoner (74) met schotwond aangetroffen

De man werd dood aangetroffen in een caravan op camping Dunepark.© jhm

Nieuwpoort -

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een overlijden op een camping in Nieuwpoort. Een 74-jarige campingbewoner werd daar maandagavond dood aangetroffen met een schotwonde in zijn lichaam. Er werd een wetsdokter aangesteld.

Jelle Houwen

De feiten deden zich voor op camping Dunepark in de Kinderlaan op de grens van Nieuwpoort met Oostduinkerke. Maandag rond 20.30 uur ontdekte een van de vaste campingbewoners het lichaam van een 74-jarige man in zijn caravan. Hij belde de politie, die onmiddellijk een mug-arts ter plaatse liet komen. Die kon echter enkel het overlijden vaststellen van de man.

Het is mogelijk dat de bewoner al enkele dagen dood in zijn caravan lag. Een wetsdokter werd aangesteld om na te gaan of het om een wanhoopsdaad zou kunnen gaan.

LEES OOK. Vrouw aangehouden omdat ze na brandstichting messteek uitdeelde aan buurman

Brandstichting en messteek

Het is de tweede keer deze maand dat er tumult ontstaat in Dunepark. Op vrijdag 4 november brak er een zware brand uit in een woning en loods vooraan op de parking. Het bleek later om brandstichting te gaan. Een 58-jarige vrouw werd ervoor opgepakt maar weer vrijgelaten. De dag nadien werd ze echter opnieuw opgepakt omdat ze een messteek uitdeelde aan een van haar buren op de camping. De brandstichting ontkent ze nog.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer