Voetbal  3de provinciale B VSV Ritterklub Jette

Aanvoerder Thomas Voet bouwt feestje met Ritterklub, één van de twee Brusselse clubs op Vlaamse taalrol: “Iedereen is hier welkom”

Thomas Voet: “Ritterklub staat voor een warme familieclub met Nederlands als voertaal.”  ©  Kms

Jette -

De Merchtemse centrale verdediger Thomas Voet (25) is aan zijn vijfde seizoen bezig bij Ritterklub Jette, samen met Haren de enige Brusselse club op de Vlaamse taalrol. Na de 3-2-zege tegen Sterrebeek sloop Ritterklub de linkerkolom binnen en dat bleek een feestje waard.

Wim Redant

Sterrebeek eindigde vorig jaar derde en koesterde titelaspiraties, maar zaterdag kwam het van een kale reis thuis.

“Ritterklub toonde zich de betere ploeg en won verdiend”, zegt Voet. “We speelden al tegen betere ploegen dit seizoen, al is Delta Londerzeel in feite de enige ploeg die er echt bovenuit steekt. We verloren ook wel zwaar van Steenhuffel met 3-0, maar toen kenden we een complete offday. Dat was best pijnlijk, want vanuit de jeugd van KSK Opwijk verhuisde ik naar Steenhuffel waar ik mijn carrière lanceerde. Op papier diende Sterrebeek zich zaterdag aan als de betere ploeg, maar ik raakte nooit onder de indruk.”

Metamorfose

Net als Sterrebeek bleef ook Ritterklub in de heenronde onder de verwachtingen.

“Vele nieuwkomers moesten worden ingepast en vaak ging het om jonge spelers wat dus wel wat tijd vergt. We werden bovendien in een nieuwe reeks ingedeeld waar het accent toch meer op het fysieke aspect ligt dan in de Pajotse reeks waar we de voorgaande jaren bij hoorden en meer verzorgd voetbal werd gebracht. Blessurepech speelde ons parten. Onze coach Jan Segers weet intussen ongetwijfeld wat puzzelen is. Hij was jarenlang T2 en stond enorm dichtbij de groep. Als T1 diende hij wat meer afstand te nemen, maar hij heeft het DNA van de club in zich. Ritterklub staat voor een warme familieclub met Nederlands als voertaal. Iedereen is hier evenwel welkom. We tellen ook Franstalige spelers in de groep, maar zij proberen zich aan te passen. De club levert trouwens ook inspanningen om anderstalige spelers te integreren. In de jeugdwerking worden zelfs leerkrachten ingeschakeld om taalonderricht te geven.”

Ondanks de metamorfose van de eerste ploeg voelt de werknemer bij een bedrijf in autoleasing zich nog steeds goed in zijn vel bij Ritterklub.

“Ik krijg veel vertrouwen van onze coach Jakke Segers die zich als een goede huisvader over de ploeg ontfermt. Voor de seizoenstart werd de top vijf vooropgesteld als streefdoel. We hebben wel nood aan een inhaalbeweging, maar dat blijft best mogelijk. Bij Ritterklub werden de ploegmaats ook vrienden en die kameraadschap betekent niet alleen naast maar ook tussen de lijnen een troef.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus