Voetbal 1ste provinciale Sparta Heestert

Ondanks magere puntenoogst blijft Pieter Vangheluwe geloven in de goede afloop voor Sparta Heestert: “Enkel het geluk ontbreekt”

Pieter Vangheluwe wil woensdag tegen Diksmuide het zure puntenverlies tegen RC Lauwe goedmaken. © Bart Vandenbroucke

ZWEVEGEM -

Sparta Heestert liet tegen Racing Lauwe door de late gelijkmaker de kans liggen om zijn tegenstander op vijf punten te plaatsen en te stijgen naar de veilige middenmoot.

Ivan Demeulemeester

“Dit is zuur puntenverlies en daardoor blijven wij in de onderste regionen van de klassering”, stelt kapitein Pieter Vangheluwe. “Omdat wij een sterkere kern hebben dan vorig seizoen, was ik er van overtuigd dat wij een rustig seizoen zouden draaien. Wij voetballen goed, maar de resultaten vallen tegen. Wij scoren moeilijk en krijgen te gemakkelijk goals binnen, en dat is een moeilijke combinatie om punten te pakken.”

“Tegen Racing Lauwe waren wij de betere in het spel, maar veel kansen waren er niet. Na ruim een uur kwamen wij op voorsprong en dan moet je dat in principe kunnen vasthouden. Wij kregen nog de kans op een tweede doelpunt en vergaten enkele keren een snelle omschakeling te benutten. Dat kwam ons duur te staan. Na een domme fout kreeg Lauwe een vrije trap ter hoogte van de dug-out. De bal werd op doel getrapt en ging binnen zonder dat er nog iemand het leder beroerde. Om uit de gevarenzone te geraken, moet je de thuismatchen tegen je rechtstreekse concurrenten gewoon winnen en dat lukte ons jammer genoeg niet. Toch geloof ik in een goeie afloop, want het is enkel het geluk dat ons ontbreekt. Wat wij nodig hebben, is eens een deugddoende overwinning. Dan zijn wij gegarandeerd vertrokken.”

Geen geschenk

Woensdagavond krijgt Heestert een herkansing tegen Diksmuide. “Die inhaalmatch is voor ons geen geschenk, omdat wij met nogal wat spelers zitten die in ploegverband werken. Wij hadden de match liever na Nieuwjaar gespeeld, maar Diksmuide moest daar niets van weten. Wij zullen niet met onze typeploeg kunnen aantreden, maar het is aan de andere jongens om hun kans te grijpen. Net als tegen Racing Lauwe is de partij tegen Diksmuide opnieuw een sleutelmatch. Diksmuide zette recent een goeie reeks neer, maar het is een tegenstander die binnen onze mogelijkheden ligt. Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan, moeten er de komende matchen zeker nog wat punten gepakt worden. Daar beginnen wij best meteen mee tegen Diksmuide.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus