Steven en Katrien ruilen nachtleven in danscafé Oude Withoef voor daguren in café ’t Centrum

Horecakoppel heropent ’t Centrum.  © koen fasseur

Kalmthout -

Steven Huysmans (42) en Katrien Witters (37) zijn de nieuwe uitbaters van café ’t Centrum aan de kerk van Heide. Na enkele maanden leegstand heropent ’t Centrum vrijdag 2 december de deuren.

Erik Vandewalle

Steven Huysmans en Katrien Witters zitten in de laatste rechte lijn naar de heropening van ’t Centrum. Het populaire café met twee feestzalen gaat vanaf vrijdag een nieuw leven leiden, want dan neemt het horecakoppel de touwtjes in handen. Horecakoppel, inderdaad. Al heel hun carrière werken Steven en Katrien in de horeca. Steven begon als jobstudent in onder meer feestzalen De Kievit en de Bar-Choc in Nieuwmoer. Zijn eerste vaste job was in café Withoef aan het station in Kalmthout. Als 25-jarige opende hij danscafé De Oude Withoef. Katrien bouwde ervaring op in het Strijboshof en in café Withoef. Ervaring zat en dus is de beslissing om ’t Centrum open te houden ook niet echt een verrassing. 

Katrien en Steven. © koen fasseur

Uitdaging

“We waren toe aan een nieuwe uitdaging en dit leek ons wel wat. Het nachtleven in ons danscafé op de Kapellensteenweg is en blijft boeiend. De kloof tussen de leeftijd van onze feestende klanten, dat zijn heel veel jonge twintigers, en mezelf zag ik met de jaren groeien. Mijn mama is jarenlang onthaalmoeder geweest. Ik herinner me dat ik aan sommige baby’s af en toe de papfles heb gegeven. Wanneer ik die baby’s van weleer nu zie dansen en uit de bol gaan in De Oude Withoef, zet dat je wel aan het denken”, zegt Steven Huysmans.

Ook voor Katrien Witters wordt het een ander leven. Zij blijft uiteraard actief in ’t Centrum, maar haar engagement als sportcoach en in de evenementensector geeft ze niet op. ’t Centrum heeft een trouw en ook sportief publiek. Dat respecteren we en dus gaat aan de essentie van dit dorpse café niets veranderen. In tegenstelling tot De Oude Withoef kunnen we hier nog dichter bij onze klanten staan. Dit is en blijft een dagcafé dat van donderdag tot en met maandag open is. De nachtelijke uren die we draaiden in De Oude Withoef worden hier vervangen door daguren en daar kijk ik ook wel naar uit. Het is niet de bedoeling dat we hier tot midden in de nacht open zijn. We hopen om middernacht de deur van ’t Centrum op slot te kunnen doen.”

Katrien en Steven kiezen ervoor om samen de nieuwe gezichten van ’t Centrum te zijn. Steven Huysmans: “Al heel wat jaren draait in De Oude Withoef een jonge en gedreven ploeg mee. Omdat wij ons nu concentreren op onze nieuwe uitdaging, komt de leiding en de verantwoordelijkheid in De Oude Withoef bij die jonge ploeg te liggen. We zijn er gerust in dat zij dat aankan”, geeft Steven Huysmans mee.

Salonnetje in ’t Centrum. © koen fasseur

Café ’t Centrum. © koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus