Werkzaamheden aan rotonde Beersebaan duren drie weken: op- en afritten E34 blijven open

Op de rotonde aan de E34 op de Beersebaan in Gierle starten maandag voor drie weken lang werkzaamheden. © RR

Gierle, Vosselaar, Beerse -

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 5 december werkzaamheden uit aan de rotonde van de Beersebaan met de Vosselaarseweg en Strandweg in Gierle (Lille). Drie weken lang zal een rijstrook aan de op- en afrit van de E34 ingenomen zijn, maar de rotonde zelf blijft open.

Een aannemer gaat vanaf maandag drie weken lang aan de slag op de rotonde van het op- en afrittencomplex 22 van de E34 in Gierle, vlak bij Vosselaar en Beerse. “We hebben schade vastgesteld aan de zogenaamde rammelstrook van de rotonde op de Beersebaan”, zegt Stefanie Nagels, woordvoerder bij AWV. “Dat is de verharde strook in printbeton die zich situeert tussen de bermbeveiliging en de rijweg langs de binnenkant van de rotonde. Aan een gedeelte van die rammelstrook zijn scheuren vastgesteld. Vermoedelijk is de schade het gevolg van uitspoelingen onder de rotonde. Om de oorzaak verder te kunnen onderzoeken en vervolgens de nodige herstellingswerken te kunnen bepalen en uitvoeren, moet de rammelstrook plaatselijk worden opgebroken.”  

Ter hoogte van de werfzone wordt de binnenste rijstrook drie weken lang op de rotonde afgesloten. Het verkeer kan wel steeds passeren. “De rotonde blijft tijdens de werkzaamheden open en we moeten geen aantakkingen afsluiten. Het op- en afrittencomplex Beerse-Gierle van de E34 blijft dus ook steeds volledig bereikbaar”, benadrukt Stefanie Nagels. “De fietstunnel onder de rotonde wordt gedeeltelijk afgezet voor de veiligheid, maar blijft ook bruikbaar voor fietsers. De voetgangerstunnel ten noorden van de rotonde blijft toegankelijk.”

Begin 2023 zijn aan de noordkant van de rotonde ook herstellingen nodig. Vermoedelijk zal de rotonde dan een volledige dag afgesloten moeten worden. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus