Kempense fietsersbonden steken koppen bij elkaar: “Fietsverplaatsingen moeten grotere rol krijgen”

De leden van de Kempense fietsersbonden stonden stil bij de gevaarlijke situatie aan de Kaliebaan, in de buurt van De Hoge Rielen in Lichtaart en aan de kazerne van de para’s in Tielen. © Fietsersbond Kasterlee

Kasterlee -

Vrijwilligers van de fietsersbondafdelingen van Arendonk, Geel, Herentals, Kasterlee, Turnhout en Westerlo verzamelden in het ontmoetingscentrum (OC) van Kasterlee. Na een gezamenlijk overleg fietsten ze langs enkele knelpunten in Kasterlee.

Bart Van den Langenbergh

De leden van de Kempense fietsersbonden wisselden voorbije zaterdag in Kasterlee allerlei ervaringen uit over de plaatselijke werkingen, acties en aandachtspunten. Ook de ervaringen met de plaatselijke beleidsmakers en ambtenaren kwamen aan bod.

Een medewerker van het studiebureau Vectris gaf een uiteenzetting over de plaats van het fietsbeleid in de Kempen. “Zijn boodschap was duidelijk. Fietsverplaatsingen moeten een veel grotere rol krijgen in het mobiliteitsbeleid”, zegt Jef Peeters van de Fietsersbond Kasterlee-Lichtaart-Tielen. “De fietsersbondafdelingen spraken de hoop uit dat ook de plaatselijke beleidsverantwoordelijken volop mee aan die kar trekken en veilige fietsverplaatsingen bevorderen.”

In het ontmoetingscentrum van Kasterlee kregen de aanwezige leden van de fietsersbonden uit de hele Kempen meer uitleg. © Fietsersbond Kasterlee

De deelnemers maakten nog een fietstocht door Kasterlee waarbij ze stilstonden bij de gevaarlijke situaties op de Kaliebaan aan De Hoge Rielen en op de hoek van de Lamstraat en Tielensteenweg in Lichtaart. “De deelnemers schudden daar meewarig het hoofd : hoe is zo’n schrijnende situatie voor fietsers mogelijk? Ook de kwestie van de parkeerplaatsen in de fietsstraat Zagerijstraat werd becommentarieerd”, legt Jef Peeters uit. Via de Kasterleesteenweg en langs de fietstunnel fietsten de deelnemers weer de Markt van Kasterlee en naar het OC.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus