Jeugdhuis Den Draai is terug van weggeweest

Burgemeester Elsie Sierens en jeugdschepen Eva Rombaut met het nieuwe bestuur  © ghl

Destelbergen -

Afgelopen weekend werd het Destelbergense Jeugdhuis Den Draai nieuw leven ingeblazen. De lokale jeugd krijgt op de bovenverdieping van het Jeugd- en Gemeenschapscentrum (JGC) na jaren een opgefriste ontmoetingsplek.

Enkele jaren geleden was het jeugdhuis in Destelbergen al eens op sterven na dood. Het engagement ging toen nog uit van enkele jongeren en was bijna verwaterd tot een privéclubje. Het lokaal bestuur maakte toen samen met de Jeugdraad werk van een bevraging om de noden van de jongeren en hun mogelijk engagement in kaart te brengen.

Eerst gooide corona roet in het eten, maar anderhalf jaar geleden werd via een oproep van het lokaal bestuur gestart met digitale overlegmomenten om Den Draai een doorstart te geven. Meteen werd ook de zoektocht naar een nieuw jongerenbestuur gestart.“

De laatste tijd werd duidelijk dat er nood was aan een ontmoetingsplaats voor jongeren in onze gemeente. We hebben geen jongerencafés of andere laagdrempelige initiatieven voor deze doelgroep. Daarom zijn we blij dat we nu de deuren openen van het vernieuwde jeugdhuis”, vertelt schepen van Jeugd Eva Rombaut (N-VA).

Ook vanuit het Jeugdteam van de politiezone dat recent met heel wat hangjongeren werd geconfronteerd rond de site Axminsterhof in Heusden, prijst men de doorstart: “Wij overleggen regelmatig met de jongeren uit Destelbergen en Heusden en stellen de nood aan een ontmoetingsplek vast. In die zin is dit een hoopvol signaal”, zegt hoofdinspecteur Joke De Smet van het aanspreekpunt Jeugdteam van politiezone Regio Rhode & Schelde.

‘Den Draai’ is nu opnieuw op de rails dankzij een vernieuwde vzw die bestaat uit een aantal oud-bestuurders van het eerste uur, aangevuld met vertegenwoordigers uit het jongerenbestuur. Ook de locatie zelf kreeg een stevige opfrisbeurt: interieurarchitecte Jolie Jolie uit Wachtebeke zette er haar schouders onder en dat resulteerde in nieuw meubilair, een verplaatste dj-booth en kwaliteitsvolle licht- en geluidsinstallaties. Een stevige aanzet naar het jubileum 2023, want dan bestaat het Destelbergens jeugdhuis 20 jaar. ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus