“Toen ik te horen kreeg dat mijn ex-vriend daar lag, stortte ik in”: Marc (55) dood aangetroffen op parking aan voetbalveld

Het onderzoek nam een hele tijd in beslag.© VDT

Tielt-Winge -

Wat is er gebeurd met de 55-jarige Marc De Pue? Zijn lichaam werd maandagochtend levenloos aangetroffen aan het trapje op de openbare parking aan het voetbalveld op de Tiensesteenweg in Tielt-Winge. Het parket bevestigt dat er geen tekenen van geweld op de man zijn aangetroffen, maar de doodsoorzaak is nog niet gekend.

Vanessa Dekeyzer

Marc De Pue is afkomstig van Halle, maar woonde sinds enkele jaren in Tielt-Winge. “Ik heb drie jaar een relatie met hem gehad”, vertelt Chrisje. Zij woont in een woning vlakbij de plaats waar Marc gevonden is. “Ik ging mijn brievenbus leegmaken en toen zag ik plots allemaal politie. Toen ik wilde gaan kijken, hielden de agenten me tegen. Toen ik te horen kreeg dat mijn ex-vriend daar dood lag, stortte ik in. Ik heb al veel gehuild. Wat is er nu toch gebeurd?”

Marc werkte als lader en losser bij het transportbedrijf Hessers, maar door zijn gezondheidsproblemen kon hij volgens Chrisje niet meer werken. “Dat vond hij heel erg”, aldus Chrisje. “Twee weken geleden heb ik hem voor het laatst gehoord. We waren nog steeds vrienden. Marc woonde ook niet veel verder op, in een zijstraat, samen met een huisgenoot om de kosten wat te delen.”

Vermist

Die huisgenoot weet te vertellen dat Marc al sinds zaterdag vermist zou zijn. Is hij die nacht al om het leven gekomen? Of pas later? Het waren de arbeiders, die in het Belgacomgebouw, net naast het trapje, werkzaam zijn, die Marc maandagochtend aangetroffen en de politie en hulpdiensten belden. Op bevel van het parket gingen het labo en de wetsdokter ter plaatse. In de late namiddag volgde er meer informatie. “We kunnen vertellen dat er geen tekenen van geweld op het lichaam gevonden zijn en dat is enigszins geruststellend”, zegt woordvoerster Sarah Callewaert. “De doodsoorzaak kennen we momenteel nog niet. Morgen volgt een autopsie.”

Rond de vindlocatie van Marc werd een ruime perimeter ingesteld, wat ervoor zorgde dat de Tiensesteenweg afgesloten werd voor het verkeer. Dat zorgde een hele tijd voor hinder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus