Koninklijke Gemeenteharmonie viert muzikale carrière van Denis Ongenae (84)

De jubilarissen met burgemeester en schepencollege © if

Destelbergen -

De Gemeenteharmonie van Heusden, opgericht in 1819 onder impuls van Willem van Oranje, vierde afgelopen weekend haar jubilarissen. Denis Ongenae (84) spande daarbij de kroon: hij mocht het ereteken van liefst 75 jaar muzikant bij de KOGH opspelden. De oudste muzikant besliste kort geleden om gezondheidsreden de harmonie te verlaten.

Een ereteken en een fotoboek over zijn lange muzikale carrière bij de gemeenteharmonie mocht Denis Ongenae ontvangen uit handen van burgemeester Elsie Sierens (Open VLD). “Je moet ze al ver zoeken om een muzikant te vinden die 75 jaar bij dezelfde vereniging meedraait”, aldus bestuurslid en secretaris Luc Vandenbruaene.

Ook andere trouwe muzikanten werden in de bloemetjes gezet: Véronique Rowies (34) is 5 jaar bestuurslid, David De Wilde (34) is 5 jaar muzikant, Jan Van Herzele (47) draait al 35 jaar mee in de harmonie, Gaston De Belder (69) getuigt van 60 jaar trouwe dienst en Francine Ongenae (80) is al zeven decennia muzikaal actief in Heusden. Zij mochten hun ereteken ontvangen van de aanwezige schepenen.De KOGH is ook best fier op één van zijn oud-leden: wereldcomponist Dirk Brossé speelde al op heel jonge leeftijd eerste trompet bij het gezelschap. ghl

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus