Basketbal Top Division 1 Merelbeke Hawks

Het gaat van kwaad naar erger bij Merelbeke Hawks, waar coach Kevin Verhulst bestuur hekelt: “Werd gelokt met verhaal dat achteraf niet blijkt te kloppen”

Merelbeke-coach Kevin Verhulst vraagt meer actie van het bestuur: “Hoe kun je verlangen dat het snor zit met het sportieve als er extrasportief overal gaten lijken te vallen?” ©  Geert De Rycke

Gent -

De twee basketbalclubs in en rond het Gentse schrijven een heel verschillend verhaal dit seizoen in de Top Division. Daar waar LDP Donza na 70-78-winst op SKT Ieper blijft imponeren gaat het bij Merelbeke Hawks van kwaad naar erger. Een nieuwe zware 54-82-thuisnederlaag tegen Royal IV hielp uiteraard niet om de situatie om te gooien.

Johan Gaudissabois

Wordt de match van zondag 11 december tegen Spirou Charleroi B, dat nog niet kon winnen, nu al een must-win voor Merelbeke Hawks? “Het is in ieder geval duidelijk dat we op Charleroi ons niveau dringend moeten opkrikken”, zegt coach Kevin Verhulst. “Spirou heeft een erg jonge ploeg, maar uit de beelden die ik van hen zag, blijkt dat ze er voortdurend op vooruit gaan. Het moet dus anders dan tegen Royal IV, waar al heel vlug bleek dat alles wat we hadden voorbereid niet werd vertaald naar het terrein toe. De Brusselaars pakten uit met een sterke pressing en zeer goed georganiseerd basketbal. Het werd een confrontatie van heel ervaren spelers tegenover jongens waarvan er bijna niemand al op dit niveau speelde. Het hing bij ons als los zand aan elkaar. Als we ook op Charleroi B niet kunnen winnen, dan dreigt het een heel lang seizoen te worden. Er is bovendien weinig tot geen opvolging vanuit het bestuur en dat helpt uiteraard ook niet. Ik moest onlangs nog mijn broer vragen om me op Neufchâteau als scout bij te staan, omdat ik er anders helemaal alleen voor stond. Hoe kun je verlangen dat het snor zit met het sportieve als er extrasportief overal gaten lijken te vallen? Erik Rogiers doet zijn uiterste best om me telefonisch zo veel mogelijk te helpen. Feit is dat ik gelokt werd om hier aan te slag te gaan met een verhaal dat achteraf niet blijkt te kloppen”, eindigt Verhulst op een kritische noot.

LDP Donza stoomt door

Aan de andere kant van Gent heeft LDP Donza zich na de nederlaag tegen Kortrijk Spurs met een 70-78-zege herpakt op SKT Ieper. Een indrukwekkende ploegprestatie met Landon Unruh (11 punten), Cedric Dedecker (11), Rik Van den Berghe (11), Senne Geukens (18) en Sander Van Caeneghem (12) in de dubbele cijfers. Coach Kenneth Desloovere kan zich, in tegenstelling tot zijn collega bij Merelbeke Hawks, in alle rust voorbereiden op de thuismatch van zaterdag 10 december tegen Neufchâteau.