Ludieke ‘Loetie-stickers’ kleuren leegstaande etalages in winkelcentrum

De ludieke stickers moeten ondernemers warm maken voor leegstaande panden. © pdv

Oudenaarde -

Ludieke stickers met de ondeugende hond Loetie in de hoofdrol kleuren leegstaande winkeletalages in de Oudenaardse binnenstad. Het initiatief van de vzw Oudenaarde Winkelstad moet het straatbeeld opfleuren en ondernemers sneller warm te maken voor beschikbare handelspanden.

Paul Darragas

De stad zet al geruime tijd in op een kernversterkend beleid. Ook handelaarsvereniging vzw Oudenaarde Winkelstad streeft naar een bruisend centrum en organiseert daarvoor verschillende events en koopacties, zoals onlangs een eerste succesvolle Halloweenshopping. “We hebben een mooi en divers aanbod van winkels. Toch zijn er panden in het kerngebied die al wat langer te huur of te koop aangeboden worden. Die panden willen we aantrekkelijker maken”, zegt voorzitter Bart Feys. “We willen ze positief in beeld brengen en hebben daarom op de etalages van enkele panden creatieve en ludieke stickers met een lokale link laten aanbrengen. Voor het ontwerp hebben we samengewerkt met illustratrice Hélène Poncelet. Zij is, samen met John Mor Crombez en Frederic De Vos, bezieler van de cartoons met de vrolijke en ondeugende hond Loetie in de hoofdrol. Op die manier hopen we nieuwe ondernemers aan te trekken voor de beschikbare handelspanden en maken we tegelijk de winkelervaring voor mensen aangenamer.”

De stickers bevatten boodschappen als ‘Psst, kom eens dichterbij. Wil je toch zo dichtbij staan, kijk eens binnen in dit pand. Mooi hè? Zin om zaken te doen?’. Onder andere in de Nederstraat, Hoogstraat en Stationsstraat kregen enkele panden een sticker. “Dergelijk initiatief om onze stad positief in de kijker te zetten, kunnen we alleen maar toejuichen”, zegt schepen van Lokale Economie Julie Dossche (Open VLD). Het project kan rekenen op een subsidie van 5.000 euro van de provincie Oost-Vlaanderen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus