Vrouw gaat nieuwe vriendin van haar ex te lijf op communiefeest: “Ze had zich beter schijnheilig opgesteld”

De zaak werd maandag gepleit, zonder aanwezigheid van de twee vrouwen. © lmd

GENT -

Een moeder van drie stond maandag terecht in de correctionele rechtbank. Reden: op het communiefeest van haar zoon heeft ze aan de haren van de nieuwe partner van haar ex-man getrokken. Ze riskeert 2 maanden celstraf.

Laura Moens

De thuissituatie van de betrokkenen is niet gemakkelijk. Het voormalige koppel zit verwikkeld in een vechtscheiding waar hun drie kinderen enorm onder lijden. De vechtscheiding kende een dieptepunt in 2021, op de communie van de zoon van het voormalige paar. De moeder zou de nieuwe partner van haar ex-man bij de haren hebben vastgenomen en haar geduwd hebben. De vrouw zou daardoor drie dagen werkonbekwaam zijn geweest.

“Ik weet dat mijn cliënte zich eigenlijk beter schijnheilig had opgesteld op dat communiefeest”, zei haar advocaat maandag. “Maar mijn cliënte betwist de slagen en verwondingen, en al zeker dat ze schade zou hebben toegebracht aan mevrouw. Ik vraag dan ook om de vrijspraak.”

Geen van beide partijen was aanwezig tijdens de zitting. Het Openbaar Ministerie houdt rekening met de ruimere situatie en haalt aan dat het incident kadert binnen een ingewikkelde vechtscheiding. Het vordert voor de moeder een gevangenisstraf van twee maanden en een geldboete van 400 euro. Het vonnis valt over twee weken.