Welkom in de Polderparel: bewoners O.L.V. Van Troost verhuizen naar gloednieuw gebouw

© IF

Knokke-Heist -

Het is zover: op dinsdag 29 november verhuizen de 130 bewoners van het O.L.V. Van Troost naar hun gloednieuw gebouw. Die wordt de Polderparel gedoopt, een gebouw van 24 miljoen euro.

Junior Verbeeke

Op dinsdag 29 november verhuizen 130 bewoners van wzc O.L.V. Van Troost in Westkapelle naar een gloednieuw gebouw: die wordt gedoopt tot de Polderparel. Het complex staat vlak naast het oude woonzorgcentrum. Er is plaats voor 143 personen, maar er werd in aanloop van de verhuis bewust een opnamestop ingelast. De werken startten in 2019 en hebben liefst 24 miljoen euro gekost. De bouw liep wat vertraging op door onder andere de coronacrisis.

Een nieuwbouw was nodig omdat het vorige woonzorgcentrum niet meer voldeed aan de huidige comforteisen. “In de voorbije week hebben familieleden van de residenten al heel wat kledij en persoonlijke meubeltjes van het ene gebouw naar het andere helpen verhuizen”, aldus het gemeentebestuur. Dinsdag is het dan het grote moment: onder begeleiding van hun verzorgenden en vrijwilligers nemen de bewoners dan hun intrek in hun nieuwe verblijf. Op vrijdagnamiddag 16 december om 17.30 uur wordt de Polderparel ook officieel geopend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus