Voor tweede keer in jaar tijd wordt man vervolgd voor partnergeweld: “Toch willen we vrienden blijven’

©  Shutterstock

Nieuwpoort -

Voor de tweede keer in exact een jaar tijd moest de 35-jarige K.R. uit Nieuwpoort zich bij de strafrechter verantwoorden voor partnergeweld. Hij gooide een ventilator naar het hoofd van zijn vriendin en sleurde haar aan de haren. “En toch willen we vrienden blijven”, sprak L.

Jelle Houwen

In november vorig jaar moest K.R. zich al eens verantwoorden. Dat hij en zijn vriendin L. in een bijzonder toxische relatie zaten, is duidelijk. Vorig jaar sloeg de man zijn vriendin een gebroken rib en daarvoor kreeg hij 18 maanden cel met uitstel.

Op het proces weigerde L. een schadevergoeding te vragen. “Ook ik heb schuld aan de feiten, want ik daagde hem uit. We willen onze relatie een nieuwe kans geven en ik wil dat het contactverbod opgeheven wordt.”

Dat gebeurde ook, waarna K.R. en L. weer samenkwamen. Op 17 september liep het echter weer verkeerd en de man werd via snelrecht gedagvaard.

Gegooid met ventilator

“Die dag ontstond er een discussie omdat K.R. niet wilde luisteren naar een verhaal van zijn vriendin”, sprak de procureur. “Zij werd daarop kwaad en sloeg iets uit zijn handen, waarop K.R. eerst met een ventilator gooide naar L., daarna nog met een sporttas en haarborstel en haar vervolgens aan de haren over de grond sleepte. Ik vraag 10 maanden effectieve celstraf.”

L. liet zich tijdens de nieuwe feiten dus opnieuw niet onbetuigd en vroeg nu een euro schadevergoeding. “We hebben erover gepraat en beslisten dat we beter zijn als vrienden dan als koppel. Zo kunnen we nog communiceren met elkaar, want mijn dochtertje is eigenlijk gek van hem. Nu kan ze hem niet meer zien.”

Er is namelijk opnieuw een contactverbod van kracht tussen de twee. R.K. vroeg om mildheid. Vonnis op 23 december.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus