Politie bedankt Marokkaanse supporters voor feest zonder incidenten: “Ze hielpen ons zelf om een vandaal te pakken”

©  fvv

Gent -

Een dag na de 0–2-overwinning van Marokko tegen de Rode Duivels op het WK in Qatar heeft de Gentse politie de supporters bedankt voor “het vieren zonder baldadigheden”. Dankzij enkele alerte fans konden de Gentse Flikken een vandaal oppakken die de ruit van een politievoertuig insloeg.

Simon Dekaezemaker

LEES OOK.Marokkaanse triomf in Brugse Poort gevierd als een wereldtitel: “En er gaan nog straatfeestjes volgen!”

De regen en koude deerde de Marokkaanse voetbalsupporters in Gent niet. De 0–2-overwinning tegen België werd zondag gevierd alsof ze wereldkampioen waren. Na het fluitsignaal trokken honderden uitbundige supporters de Bevrijdingslaan op. Daar barstte een spontaan volksfeest uit.

Urenlang zongen ze luidkeels liedjes mee en schreeuwden ze van vreugde. De supporters zwaaiden met Marokkaanse vlaggen en staken bengaals vuur en vuurpijlen af. De straat was door het feestgedruis helemaal versperd. De politie kwam ’s avonds ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vandaal opgepakt

Het feest duurde tot laat op de avond, maar alles verliep vlekkeloos. De aanwezige Gentse flikken beslisten om de supporters hun overwinning te laten vieren en niet in te grijpen. De straat werd niet ontruimd. Sommige agenten poseerden zelfs gewillig met supporters voor een selfie. “Dit plezier is hen gegund”, zeiden ze ter plaatse.

Een dag later bedankte de Gentse politie ook op sociale media de Marokkaanse supporters voor “het vieren van deze mooie overwinning zonder baldadigheden”. “Bovendien hebben ze ons geholpen om de niet-Marokkaanse vandaal te vatten die een ruit van ons politievoertuig had ingeslagen”, klinkt het.

LEES OOK.Marokkaans volksfeest barst los in Brussel, Gent en Antwerpen