Mathematisch kan het nog, statistisch niet meer: ‘finalist’ België helemaal verdwenen uit nieuwste WK-simulatie

Afgelopen vrijdag telde België nog tussen de 80% en 90% kans om door te stoten naar de knock-outfase, maar maandag zijn de Rode Duivels plots helemaal verdwenen uit de statistische berekeningen van het gerenommeerde statistiekenbureau Gracenote. En dat heeft natuurlijk alles met de prestatie tegen Marokko. Mathematisch kan het nog, zegt men dan.

Jeroen De Pauw

Exact 11 dagen geleden klopten de Belgen nog achtereenvolgens Duitsland, Portugal en Frankrijk op weg naar een WK-finale tegen Brazilië, waartegen ze dan het onderspit zouden moeten delven. Dat was althans de prognose van het gerenommeerde statistiekenbureau Gracenote die zich baseren op miljoenen WK-simulaties.

Afgelopen vrijdag klonk de prognose al dat we zouden sneuvelen in de halve finale tegen Argentinië, na de match tegen Marokko houdt men zelfs geen rekening meer met de Rode Duivels.

Onze plaats in de tabel wordt ingenomen door Marokko, dat volgens Gracenote als groepswinnaar na een achtste finale tegen Costa Rica doorstoot naar een kwartfinale tegen Portugal, en daar sneuvelt.

Zo ziet de huidige tabel na de groepsfase eruit volgens de berekeningen van de dataspecialist. ©  Gracenote

In de originele prognose zag het er veel rooskleuriger uit voor ons land. ©  Gracenote

Nummer twee in de groep van de Duivels zou Kroatië worden. Zij zouden volgens de berekeningen van Gracenote in de achtste finales worden uitgeschakeld door Spanje. Brazilië - Frankrijk is statistisch gezien de meest logische finale op dit moment, met nog steeds de Seleção Brasileira als winnaar.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer