Theater De Moedertaal duikt met nieuwe kindervoorstelling in wondere wereld van prinses Rozemarijn

De voorstelling Prinses Rozemarijn gaat op 3 december in première. © TDM Tom Pyck

Mechelen -

Op 3 december gaat de nieuwste kindervoorstelling van Theater De Moedertaal in première. In Prinses Rozemarijn duiken kinderen en volwassenen in de wondere wereld van prinses Rozemarijn. Het is een interactieve en aangepaste sprookjesversie van het legendarische verhaal van Romeo en Julia.

Stijn Van de Sande

“Het verhaal gaat over prinses Rozemarijn, die zo verliefd is dat haar buik trilt en haar oren beginnen te flapperen”, zegt Mieke Meskens van het Mechelse theatergezelschap Theater De Moedertaal. “Maar in haar wondere wereld is er ook een koning die absoluut wil gaan sporten, een magisch Italiaans circus en een gekke prins op een paard. Zal hij trouwen met de prinses? Je komt het te weten tijdens de voorstelling.”

De kindervoorstellingen van Theater De Moedertaal zijn een traditie, maar ook uniek in het repertoire van de Mechelse amateurgezelschappen. Auteur en regisseur Tom Pyck schreef dit keer een aangepaste sprookjesversie van het onsterfelijke verhaal over Romeo en Julia. “Het is een interactieve voorstelling waarbij de kinderen actief betrokken worden bij het verhaal. Op die manier kunnen ze van jongs af aan kennis maken met theater”, klinkt het.

Tekenwedstrijd

Prinses Rozemarijn en haar vrienden ontmoeten kan na de voorstelling in de foyer. Er wordt ook een tekenwedstrijd georganiseerd. Op de website van Theater De Moedertaal kan je een kleurplaat terugvinden. Wie de kleurplaat ingekleurd meebrengt naar het theater, maakt kans op een leuke prijs.

De voorstelling gaat op zaterdag 3 december in première in de zaal van TDM in de Hoveniersstraat 54 in Mechelen. Nadien zijn er tot en met zondag 8 januari tijdens bijna ieder weekend voorstellingen. Het volledige speelschema en andere informatie kan je terugvinden op de website.

www.demoedertaal.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus