Ferm zoekt extra werkkrachten… op de markt

Dames van Ferm deelden op de markt symbolische appels uit om nieuwe medewerkers te overtuigen van een job in de thuiszorg, in de kinderopvang of als huishoudhulp.© idh

Halle -

Om gouden handen en witte raven te vinden voor jobs in de thuiszorg, kinderopvang, oppas zieke kinderen en huishoudhulp gaat Ferm de creatieve toer op. Ferm trok met een opvallende stand naar de markt in Halle om mensen warm te maken voor een job in hun buurt.

Ingrid Depraetere

Twee Ferm-dames deelden symbolisch appels uit aan marktgangers met een duidelijke boodschap: ‘Zet je tanden in een job van Ferm’. “De nood is echt heel groot”, getuigt Ilse Schepens van Ferm. “In Vlaams-Brabant alleen heeft Ferm vandaag 180 openstaande vacatures. Ferm is op zoek naar 78 huishoudhulpen, 28 extra kinderbegeleiders, zeven onthaalouders en 29 medewerkers in de thuiszorg. We zoeken ook nog twee mensen om thuis op zieke kinderen te passen. Voor al deze jobs speelt leeftijd, herkomst of diploma geen rol. We leiden zelf mensen op en zorgen voor permanente vorming.”

Laagdrempelig

“We mikken vooral op mensen met weinig arbeidservaring of mensen die na een langere periode van inactiviteit terug aan de slag willen”, zegt Ilse Schepens. “Mensen lopen niet zomaar onze kantoren binnen of gaan naar een jobbeurs. Vandaar dat we zelf op een laagdrempelige manier de stap naar nieuwe potentiële werknemers willen zetten op markten, aan schoolpoorten of andere druk bezochte plaatsen.”

Of de actie op de markt in Halle meteen nieuwe arbeidscontracten opleverde, is nog niet duidelijk maar een aantal mensen tonde wel interesse.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus