Voetbal 3de afdeling VV B FC Diest

Na goed begin zit Diest van coach Danny Boffin intussen aan pijnlijke twee op achttien: “Het is stilaan vijf voor twaalf”

Danny Boffin. “Na de moeilijkheden deze zomer hebben we nog enkele paniekaankopen gedaan, maar in het geheel hebben we gewoon minder kwaliteit dan vorig seizoen. Zo simpel is het.”  ©  gmd

Het gaat van kwaad naar erger bij Diest. Nu verloren de troepen van coach Danny Boffin ook voor eigen volk met het kleinste verschil van staartploeg Pelt. Na de pijnlijke twee op achttien moet Diest stilaan toch weer gevaarlijk achterom kijken in de stand.

René Beelen

“We waren goed aan het seizoen begonnen met enkele verdiende overwinningen”, zegt coach Danny Boffin. “Nu zitten we in een donkere periode met nederlagen tegen ploegen die onder ons staan. Is het de mentaliteit van het zal wel loslopen? Ik weet het niet. Kijk, tegen Pelt waren er aan beide zijden amper kansen en een gelijkspel had een juist resultaat geweest. We voetbalden tot aan de zestienmeter van de tegenstrever, maar vielen dan stil. Een kwartier voor tijd slikten we dan een onnodige tegengoal. Na dom balverlies liepen ze bij Pelt goed in en een speler (invaller Jessy Hendrickx, red.) die helemaal alleen stond, kon makkelijk scoren.”

Toch weigert Boffin nu om in paniekmodus te schieten. “Al moeten we tegelijk wel beseffen dat het vijf voor twaalf is. We wisten op voorhand dat het een moeilijk seizoen zou worden. Door de moeilijkheden binnen de club had ik drie weken voor de competitie acht of negen spelers op training. Nadien hebben we nog paniekaankopen gedaan, maar in het geheel hebben we gewoon minder kwaliteit dan vorig seizoen. Zo simpel is het nu eenmaal. Ik heb gewoon geen kern met zeventien volwaardige spelers. Ik zit nu bijvoorbeeld met een zestal spelers die met twee gele kaarten achter hun naam staan. Ik hou mijn hart vast als ik er straks bijvoorbeeld drie in één keer moet missen. Dit seizoen wordt het toch vooral zaak van proberen te overleven en te bouwen naar volgend seizoen.”

Sputterende motor

Wat niet helpt: Boffin merkt dat de ervaren spelers die de kar moeten trekken in deze jonge ploeg niet hun niveau halen. “We hebben een auto waarvan de motor sputtert. Sommige spelers zijn te zeker van hun plaats, ik wil dat ze wakker worden. Wat ik niet ook toelaat, is dat er gewezen wordt op zij die fouten maken. Voetbal is een collectief en niet fouten van aanvallers, middenvelders of verdedigers alleen. We gaan deze week de koppen bij mekaar steken om uit deze malaise proberen te geraken. Op dit moment hebben sommigen schrik om iets verkeerd te doen en durven ze de bal niet te vragen. Zo incasseren we vorige week in Wellen na een kwartier een doelpunt en meteen zag je de kopjes omlaag gaan. Ook mentaal hebben we dus werk voor de boeg.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus