Voetbal  2de Provinciale B  KVV Laarne-Kalken - Eendracht Houtem: 4-1

KVV Laarne-Kalken springt naar derde plaats na klinkende zege tegen ontgoochelend Eendracht Houtem: “Als promovendus niet te hoog van de toren blazen”

Stijn Robaeyst moet toekijken hoe Eendracht Houtem-speler Joeri De Cocker een pass verstuurt. ©  Geert De Rycke

KVV Laarne-Kalken blikte Houtem in met sprekende 4-1-cijfers. De promovendus sprong haasje over met KSV Melsen naar de derde plaats. Het ambitieuze Houtem blijft aanmodderen in de grauwe middenmoot.

Houtem domineerde de beginfase, maar het was Laarne-Kalken dat in een korte tijdspanne twee keer scoorde, wat het wedstrijdverloop een andere wending gaf. Na een snelle counter bediende Van Wayenbergh haarfijn Van De Wiele, die met een fraaie omhaal raak trof. Na een gemeten voorzet van De Clercq kopte Van Rijsselberghe de tweede thuistreffer tegen de touwen. Vlak na rust schudde Pauwels een actie uit de voeten en Robaeyst werkte af. “Ik vroeg tijdens de rust om scherp uit de kleedkamers te komen en dat werd opgepikt”, klinkt het tevreden bij thuiscoach Wesley Van Audenaerde. Houtem poogde de bakens te verzetten, wat resulteerde in een rake afstandsknal van Van Den Noortgate. “Houtem speelde alles of niets en plots was er bij ons sprake van paniekvoetbal, terwijl Pauwels en Van Rijsselberghe kansen op een vierde goal lieten liggen.”

Na een flankvoorzet van Pauwels bezegelde Van De Wiele het Houtemse lot. “Dit keer toonden we mentaliteit en dat is precies waar het ons vorige week aan ontbrak op Melsen. Jammer, want zo werd een zegereeks van 21 op 21 afgebroken. Tegen Houtem laadde de groep zich wel op en we plukten de vruchten. We nestelden ons in het spoor van leider Denderleeuw en Geraardsbergen, maar als promovendus hoeven we niet te hoog van de toren te blazen. Indien we geen mentaliteit tonen, wordt dat meteen afgestraft. We verloren vorige week ook doelman Kevin Van De Vyvere en Gilles De Ridder met spierletsels, terwijl Michiel Heirman pas na Nieuwjaar terugkeert.”

Tegenvallende heenronde

Levi Casteur keerde na omzwervingen bij Windeke, Elene-Grotenberge en Zottegem terug naar Houtem. “Ik werd aanvankelijk op positie tien uitgespeeld, maar rendeer beter op de flank, waar coach Björn Van Den Bossche me nu posteert. In Laarne gaven we de goals te makkelijk weg. Onze heenronde viel tegen. Na een nul op zes volgde nochtans een hoopgevende twaalf op vijftien. We proberen de komende weken nog wat te oogsten om ons wat beter te plaatsen in de brede middenmoot.” (rwd)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus