Volleybal Lotto Volley League Borgworm - Haasrode Leuven 0-3

Haasrode Leuven blijft maar winnen en doet gouden zaak bij Borgworm: “Spelers krijgen nu weekendje vrij, dat hebben ze verdiend”

Simon Peeters probeert het Borgwormse blok Vianney Vandooren- Lienert Cosemans te verschalken. ©  Patrick Smets

Haasrode Leuven blijft de overwinningen aan elkaar rijgen. Ook het stugge Borgworm bleek zondagavond niet opgewassen tegen het bij momenten kwieke aanvalsspel van de Leuvenaars. Dankzij de 0-3-zege in het Luik doet VHL bovendien een gouden zaak met het oog op de play-offs.

Kenny Hennens

Het belang van de trip naar Borgworm was immens, want ook de Luikenaars hebben er een puike seizoenstart opzitten. Thuis waren ze tot zondagavond ongeslagen, wat resulteerde in een knappe vijfde plaats op amper drie punten van VHL. Meevaller voor de Leuvenaars was in elk geval de onbeschikbaarheid van de Deen Madsen waardoor zowel Schroeven en Abinet, van nature twee hoofdaanvallers, Fafchamps moest ondersteunen in receptie. Desondanks startte de thuisploeg complexloos en was het voor VHL lang zoeken naar het juiste ritme. “Onze foutenlast lag te hoog, ook op aanvallend vlak, waardoor we bijna de hele set moesten achtervolgen”, zegt coach Kris Eyckmans. “Al heb ik nooit gepanikeerd, want ik wist dat er ruimte was om ons spelniveau op te krikken. Gelukkig gebeurde dat net op tijd.”

In de tweede set zorgde een opslagreeksje van Matthias Valkiers en een beresterke Berre Peters meteen voor een beslissende vierpuntenkloof. Ondertussen was Lennert Van Elsen ook Daan De Saedeleer komen aflossen en die extra lengte in het midden zorgde voor de nodige stabiliteit. Eyckmans: “Daan verdiende het om te starten na zijn puike invalbeurt tegen Maaseik en zijn harde trainingswerk. Maar op de een of andere manier kwam zijn sterkste punt, organisatie en structuur brengen, er niet volledig uit. Omdat het in de eerste set zo spannend was, heb ik daarom Lennert gebracht.”

Valkiers als een keizer

Borgworm stond echter niet voor niets vijfde in het klassement en bracht in set drie opnieuw het nodige enthousiasme. Dat resulteerde in een 13-9-voorsprong, maar onder impuls van een meer dan degelijke receptie kon ook Valkiers weer als een keizer het spel verdelen. “Op de cruciale momenten bracht Matthias onder anderen Simon Peeters en Berre Peters in stelling, waardoor ook zij vlotjes konden scoren, zowel op tempo als op hoge ballen. Misschien hebben we niet ons niveau gehaald van onze beste momenten tegen Maaseik, maar het is wel een goed teken dat we onze organisatie en stabiliteit in moneytime terugvonden.”

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk: VHL doet dankzij deze 0-3-zege een gouden zaak in het klassement. “Ons doel is om in de top vier te eindigen. Hoe meer punten we dus pakken, hoe beter. Ons spel moet nog beter, maar dat komt wel als we zo hard blijven trainen als de afgelopen weken. Daarom krijgen de spelers komend weekend vrij. Ik hoop dat ze daar ook wat plezier aan beleven”, aldus een tevreden Eyckmans.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer