Kennismaking met de sociale site ’t Kattegat

SAAMO bouwt hier een laagdrempelige plek. © Neel Vermeiren

Wuustwezel -

De zaal van sportpark ‘t Kattegat is sinds kort het sociale middelpunt van Wuustwezel. SAAMO, de sociale kruidenier, CAW, de FietsBieb en De Vlegels gebruiken het als uitvalsbasis voor hun werking. Hun kijkdag lokte vele toeschouwers.

De sociale partners namen het afgelopen jaar hun intrek in de voormalige feestzaal van het sportpark ‘t Kattegat aan de Bredabaan. Nu zij er helemaal hun draai hebben gevonden, nodigden ze graag de buurt en de bewoners uit voor een feestelijke opendeurdag.

SAAMO bouwt op de nieuwe locatie verder de STEK uit. Dat is een laagdrempelige plek voor mensen in een kwetsbare situatie waar ontmoeting, vorming, doorverwijzing en ijveren voor structurele verandering centraal staan. De samenkomst van de sociale kruidenier, CAW met Koffie & Formulieren, de FietsBieb en welzijnsschakel De Vlegels maakt ’t Kattegat dan ook de uitgelezen plek voor een STEK. Binnenkort zal er ook een Rap op Stap-kantoor bijkomen. Via hen kunnen mensen met een beperkt budget ook van vakanties en daguitstappen genieten.

Elke 3de woensdag van de maand van 18 u tot 19.30 u is de FietsBieb open. Neel Vermeiren

Kwetsbaarheid op het platteland

“Armoede en kwetsbaarheid op het platteland, zoals in Wuustwezel, valt nog te vaak onder de radar. Met de hulp van LEADER Provincie Antwerpen bouwen we aan een sterker sociaal vangnet voor de meest kwetsbaren”, zegt opbouwwerker Mika Roppe van SAAMO. “Binnen de wereld van maatschappelijk kwetsbare mensen bouwen we hier een netwerk op”, vult schepen voor Sociale Zaken Katrin Kempenaers (CD&V) aan. “De bezoekers kunnen nu gemakkelijker van de ene sociale voorziening naar de andere stappen.”

Voor gedeputeerde voor Plattelandsbeleid Kathleen Helsen bewijzen initiatieven als ’t Kattegat de kracht van samenwerking en de impact daarvan op een lokale gemeenschap. “Een goede samenwerking over verschillende sectoren heen zorgt voor een stevig draagvlak en een duurzaam effect.” (vw)

De Sociale Kruidenier was de eerste om hier met de werking te starten. © Neel

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus