Voetbal Challenger Pro League SK Beveren - Lommel SK: 2-3

SK Beveren lijdt eerste thuisnederlaag van het seizoen tegen Lommel SK: “Speelden niet volgens onze identiteit”

Spectaculair luchtduel tussen Thierno Barry en bezoeker Stijn Wuytens. ©  Erik Westerlinck

Beveren -

SK Beveren heeft een unieke kans laten liggen om alleen aan de leiding te komen in de Challenger Pro League. Geel-blauw verloor zondagmiddag tegen Lommel voor het eerst op de eigen Freethiel na een match met twee gezichten. “We zijn te laat beginnen voetballen”, sakkert verdediger Sheldon Bateau.

Wim Houttequiet

Door de nederlaag van RWDM kon Beveren een uitstekende zaak doen in het klassement. Maar dan moest het thuis wel winnen van Lommel. In tegenstelling tot de voorbije weken begon geel-blauw dramatisch aan de wedstrijd. Na tien minuten moest de Wase club al achtervolgen nadat doelman Reus een voorzet-schot volledig verkeerd had ingeschat. Nauwelijks drie minuten later kwam de thuisploeg met de schrik vrij. Metinho haalde verschroeiend uit van buiten de zestien, maar hij zag zijn poging uiteenspatten op de paal. Het bleek slechts uitstel van executie. Na 25 minuten verdubbelde Lommel de voorsprong nadat de Beverse defensie volledig uit verband werd gespeeld door de aalvlugge Martinez. Anello had maar binnen te tikken. Het scheelde niet veel of Lommel had een derde keer de netten laten trillen. Coopman voor rust nog milderen met een rake volley.

“Ik heb voor de match tegen de spelers gezegd dat we niet van onszelf mochten verliezen”, analyseert trainer Wim De Decker. “Dat is vandaag wel gebleken. We verliezen in de eerste helft niet van Lommel, maar van onszelf. Ik had al een slecht voorgevoel, zeker met de WK-match. Het zou wel eens anders kunnen lopen als we niet bij de les waren. Mijn woorden waren helaas nog niet koud of we liepen al tegen een dubbele achterstand aan.”

Ook verdediger Sheldon Bateau zag Beveren een onherkenbare start nemen. “We speelden niet volgens onze identiteit”, sakkert hij. “Normaal zijn we veel sterker in de duels, hebben we meer vertrouwen aan de bal. Dat hebben we vandaag niet laten zien. Als je dan al snel op achterstand komt, zakt het vertrouwen een beetje binnen de groep. We begonnen te laat goed te spelen.”

Vizier stond niet scherp

In een wedstrijd met twee gezichten schoot Beveren pas na rust echt wakker. Al werden ze wel al vroeg koud gepakt in de omschakeling. Martinez was deze keer de afwerker van dienst. Beveren domineerde de hele tweede helft en dwong verschillende goede kansen af. Alleen stond het vizier niet op scherp of stond doelman Ivezic pal op pogingen van Barry en Mbokani. Beveren bleef de druk opvoeren en werd daar uiteindelijk voor beloond met een strafschop na handspel van Anello. Ribeiro Costa zette de elfmeter feilloos om. Geel-blauw ging nog op zoek naar de gelijkmaker en zag in de extra tijd nog een doelpunt van Barry afgekeurd worden wegens buitenspel. “We gingen beter voetballen en vonden de ruimtes beter”, aldus Bateau. “Ribeiro Costa was altijd aanspeelbaar tussen de ruimtes en Reyners zorgde met zijn voorzetten voor dreiging vanop de flank. Op een andere dag hadden we hier misschien nog kunnen winnen, zeker als ik de reddingen van de doelman zie.”

Beveren verliest zo voor het eerst dit seizoen op de eigen Freethiel. “Heel jammer dat we voor het eerst thuis verliezen”, zucht Bateau. “Het doel was om dit seizoen thuis ongeslagen te blijven. We waren aan een goede reeks bezig, heel jammer dat het ons niet gelukt is.”

De Wase club heeft zo een unieke kans laten liggen om alleen aan de leiding te komen in de Challenger Pro League. Geel-blauw ziet nu Beerschot over hen naar de eerste plaats springen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus