Voetbal  2de Afdeling VV

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING: Eendracht Aalst en KSC Lokeren-Temse blijven winnen, KSV Oudenaarde breekt de ban

Eendracht Aalst blijft maar winnen. Zwart-wit pakt 28 op 30 na een nieuwe zege tegen Sparta Petegem. ©  Gregory Van Gansen

Eendracht Aalst vloerde titelverdediger Sparta Petegem met overtuigende 3-0-cijfers en loopt verder uit op naaste achtervolger Jong Cercle, dat niet voorbij RC Gent geraakte (1-1).

De Aalsterse aanvoerder Falko Geenens kroonde zich tot matchwinnaar met een hattrick bij Eendracht Aalst tegen Sparta Petegem. “We zetten een 28 op 30 neer. Nooit voorheen speelde ik in zo’n sterke ploeg. We koppelen ons voetballend vermogen aan karakter, wat de juiste combinatie blijkt. We stevenen af op een titelstrijd met Lokeren-Temse.”

Ook coach Hans Cornelis van KSC Lokeren-Temse ziet het op een duel uitdraaien tussen de twee traditieclubs. “We moeten op onszelf blijven focussen met de hoop dat Aalst vroeg of laat toch eens struikelt. Zelf zetten we een sterk eerste halfuur neer met hoge druk. Nadien verzandden we wat in gemakzucht en nonchalance. We gaven een vermijdbare goal weg, waardoor Westhoek moed putte voor de tweede helft. We raakten met 3-1 over de streep, maar hadden het onszelf makkelijker kunnen maken.”

Stefan Leleu boekte bij KSV Oudenaarde een knappe zege tegen Jong Essevee (2-1), waar zijn gewezen ploegmaat Frederik Dhollander aan het roer staat. “We boekten een belangrijke zege waarmee we komaf maken met een twee op achttien, die ons in problemen dreigde te brengen. Het werd een geanimeerde wedstrijd waarin we de kansen op een tweede goal verzuimden en het na de gelijkmaker een kwartier lang knap lastig hadden. We zijn na deze zege mee met de brede middenmoot.”

Fanno Nijst plukte met Olsa Brakel de volle buit op Gullegem (2-4). “We boekten een broodnodige maar ook verdiende zege. Ik wist dat we over voldoende voetballend vermogen beschikken om de maat te nemen van de staartploegen, maar met een piepjonge ploeg betaal je soms leergeld.”

RFC Wetteren ging zwaar onderuit in de zespuntenmatch op Torhout (4-0).

KSC Dikkelvenne sleepte wel een punt uit de brand tegen Oostkamp (3-3).

Racing Gent hield Jong Cercle op 1-1.

KFC Merelbeke sprong haasje over met KVV Zelzate waar, het met 2-3 won.

FC Lebbeke deelde de punten met RC Mechelen (1-1) in de B-reeks.  (rwd)