Voetbal3DE afdeling VV AReeksoverzicht

Voorde-Appelterre recht de rug, Jong Lede na acht weken nog eens onderuit

De spelers van Avanti Stekene vieren de 1-1-gelijkmaker van aanvoerder Jyrki Franssens tegen HO Kalken. Later zou het team van Rieno Van Oost de score nog uitdiepen tot 1-4. ©  Geert De Rycke

Na een nul op zes heeft periodekampioen FC Voorde-Appelterre de draad weer opgepikt door rode lantaarn KVE Aalter opzij te zetten. VC Jong Lede zag in Wielsbeke dan weer een reeks van acht wedstrijden zonder verlies tot een einde komen.

VW Hamme was na een negen op negen vol vertrouwen naar leider Overijse getrokken en stond er na een sterke eerste helft ook verdiend op voorsprong. “Maar de thuisploeg was na de rust dodelijk efficiënt en ze speelden toch ook wel op het randje”, vond Hamme-trainer Verstraeten na afloop. De bezoekers moesten na enkele stevige ingrepen alvast doelpuntenmaker Mbow en Boulahmoum gekwetst vervangen. Intussen had Cocchiere al voor de 1-1 gezorgd en na de dubbele wissel bij de Wuitens tikte hij ook de 2-1 binnen. De Doncker leek met de 3-1 de match te beslissen, maar na de aansluitingstreffer van Van Osselaer ging Hamme nog met man en macht op zoek naar een punt. Die zoektocht werd na een counter afgestraft: 4-2.

KVC Jong Lede zag in Wielsbeke een einde komen aan een reeks van acht ongeslagen wedstrijden. Bovendien moest de beste verdediging drie doelpunten slikken. Een zeer korte tijdspanne net voor de rust bleek achteraf een kantelmoment te zijn. “Kort voor de rust trapte Steelant de 1-0 binnen. Meteen daarop wordt de gelijkmaker van Nils Van Poelvoorde afgekeurd. Blijkbaar voor buitenspel, maar dat heeft bij ons niemand gezien. In plaats van 1-1 werd nog voor de rust 2-0. Die drie minuten hebben de wedstrijd bepaald”, aldus bezoekend trainer Casieris.

FC Voorde-Appelterre had het tegen rode lantaarn KVE Aalter veel moeilijker dan de 2-0-cijfers doen uitschijnen. De Drie opende na een halfuur de score, maar nadien waren de beste kansen voor de bezoekers die stilaan een aantal gekwetsten beginnen recupereren. Met een counterdoelpunt van Gil Figys haalde de thuisploeg de zege dan toch binnen.

HO Kalken blijft intussen op zoek naar zichzelf. Tegen Avanti Stekene was het team van coach Verhelst voor de rust wel de betere ploeg en verdiende het allicht ook meer dan de 1-0. Na de koffie toonde Stekene zich echter dodelijk efficiënt en ging het op en over Kalken: 1-4. Kalken blijft zo met twee op vijftien achter.

De wedstrijd KVE Drongen - Eendracht Elene Grotenberge wordt pas op 8 januari gespeeld. Elene speelt op dinsdagavond 29 november wel alvast een vriendschappelijke wedstrijd tegen een selectie van werkloze profvoetballers.

 (ies)