Isabel loopt zestig kilometer, Paul zelfs honderd kilometer voor sociale kruidenier

Inge, Isabel en Alain direct na afloop van het loopevent. Isabel liep zestig kilometer aan een stuk en was zondag een beetje stram. Ook Inge en Alain sliepen weinig. ©  kma

Massenhoven -

De challenge van samen 40.075 kilometer rondjes lopen in 24 uur tijdens Running Around the World van ultraloper Alain Aerts in Massenhoven werd waarschijnlijk niet gehaald. Maandag komt daar pas uitsluitsel over, als alle resultaten van de thuislopers binnen zijn. Omdat het zo druk was in de tent, kon Alain zelf geen 24 uren aan een stuk lopen. Toch werden er nog enkele straffe prestaties neergezet.

Zo liep Isabel Sampson (40) uit Berlaar van zaterdag 16u tot zondag twee uur ’s nachts, goed voor in totaal zestig kilometer. Isabel is lid van de loopgroep Running Friends van Alain Aerts. Isabel liep het record bij de dames. Bij de mannen liep Paul Mertens uit Nijlen honderd kilometer voor het goede doel.

Zelf wou Alain Aerts 24 uur lang rondjes van 5 kilometer lopen. “Maar uiteindelijk heb ik maar vijftien kilometer gelopen”, vertelt Alain. “Het was direct enorm druk in de tent om te eten en te drinken. Ik kon mijn vrouw niet alleen in de steek laten met al die gasten, dus heb ik heel de tijd meegeholpen in de tent.”

Echtgenote Inge Maeremans is hem daar dankbaar voor, want ze was afgepeigerd. De twee sliepen slechts enkele uurtjes, net als Isabel. Aerts denkt niet dat de beoogde afstand rond de aarde gehaald werd door alle lopersresultaten samen te tellen, al heeft hij hier pas maandag uitsluitsel over. Het belangrijkste doel, geld inzamelen voor sociale kruidenier De Zandschakel in het kader van de Warmste Week, werd wel behaald. kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus