Toch één lachende Kevin na België-Marokko: “Dankbaar voor wat Zuidnatie, mijn collega’s en mijn familie voor mij doen”

©  Koen Fasseur

Antwerpen Haven/Kapellen -

Na België-Marokko was er toch één Kevin die een goed gevoel overhield aan de nederlaag van de Rode Duivels. Kevin Vanderbeke, de terminal operation manager die na een arbeidsongeval in de haven deze zomer beide benen verloor, zag zondagmiddag ruim vijfhonderd collega’s en vrienden samenstromen in één van de grootste magazijnen van zijn werkgever Zuidnatie om er de match live te volgen, maar vooral toch om hem te steunen.

Jan Auman

LEES OOK. Kevin verloor beide benen bij arbeidsongeval in haven

“Papa, er gaat veel veranderen in ons leven. Maar samen slaan we er ons wel door.” Het was de mondige en moedige Ella-June (11) die op een podium in dat grote magazijn aan de zijde van haar oma Chrisje Smet en zus Yoemi (15) haar vader een hart onder de riem stak en de vele aanwezigen bedankte. Dat deden tijdens de rust ook Stefanie Feys, managing director van Zuidnatie, en penningmeester Joyce Smouts.

Kevins dochters Ella-June en Yoemi spreken de aanwezigen toe en steken meteen hun papa een hart onder de riem. © JAA

Ze maakten meteen bekend hoeveel de KVDB Family Day van de grote Zuidnatie-familie voorlopig had opgebracht: 17.650 euro. Er waren liefst zevenhonderd verkochte tickets voor de Rode Duivels-match met Sinterklaasbezoek op kaai 614. Toch kan dat bedrag nog oplopen want de consumpties werden nog niet verrekend en in de rand van dit evenement werden er nog heel wat andere solidariteitsacties opgestart. Zo worden er mutsen verkocht met het Team KVDB-logo op, assorti met de zwarte Zuidnatie-hoodies die ook Kevin zelf nog met trots draagt.

Kathleen Peeters is niet alleen een uitstekende markeerder bij Zuidnatie, ze kan ook heerlijke wafels en koekjes bakken, voor collega Kevin. © koen fasseur

Koeken, wafels en mutsen

Kathleen Peeters uit Hoevenen, markeerder bij Zuidnatie en vriendin van Kevin. “We leven allemaal heel erg mee met wat hem overkomen is. Ik bak graag en besloot voor hem wafels en koekjes te bereiden. Ze vallen in de smaak. Ik heb er al heel wat verkocht”, aldus Kathleen.

Ook Luc Verlinden, verantwoordelijke dispatching op de kaai waar normaal ook Kevin werkt, was sterk onder de indruk van wat zijn dierbare collega meemaakte op die zomerse dag, kort na de viering van het jubileum van Zuidnatie. “Van zodra de benefiet bekendraakte, heb ik deze dag in mijn agenda ingeschreven. We zijn hier met vrienden. Ik ben blij om Kevin hier zelf te zien en hoop hem snel terug op het werk te zien.”

De Zuidnatie-familie en vrienden van Kevin brachten voorlopig al dit mooi bedrag bijeen. © JAA

Met het ingezamelde bedrag hoopt Kevin Vanderbeke zijn woning in Kapellen te kunnen aanpassen zodat hij er zo zelfstandig mogelijk kan blijven wonen en voor zijn beide kinderen kan zorgen. Hij sprak tijdens een eerdere ontmoeting de wens uit om na zijn revalidatie in RevArte, het gespecialiseerde ziekenhuis in Edegem, terug te kunnen keren naar zijn vaste stek in het havenkantoor van Zuidnatie. Het is opvallend dat Kevin zijn werkgever niks verwijt na dit arbeidsongeval met verstrekkende gevolgen.

“Kevins werkplek wordt door zijn collega’s uit respect voor hem sinds zijn eerste dag afwezigheid en tot op heden vrijgehouden. We weten dat Kevin daar graag wil terugkeren, maar of dat ook zal kunnen, maakt het voorwerp uit van onderlinge gesprekken”, aldus Stefanie Feys, grote baas van Zuidnatie.

Alle containers en andere goederen werden uit het immense magazijn van Zuidnatie bij kaai 614 weggehaald om plaats te maken voor ruim vijfhonderd supporters van de Rode Duivels, maar vooral ook van Kevin Vanderbeke.   © koen fasseur

Kevin Vanderbeke kon er gelukki ook zelf bij zijn. Hij werd op kaai 614 onthaald door de grote bazen van zuidnatie: Paul en Stefanie Feys. © JAA

Het magazijn van Zuidnatie deed eenmalig dienst als voetbal-arena. © JAA

Kevins collega Luc Verlinden en vrienden wilden er koste wat kost bij zijn. © koen fasseur

Kevin met dochters Ella-June en Yoemi. © koen fasseur

Zuidnatie-managing director Stefanie Feys sprak alle aanwezigen enthousiast toe en roemde het familiegevoel van de onderneming. © koen fasseur

Containers deden dienst als decor voor de match. © koen fasseur

Kevin VDB: merchandising: zwarte mutsen. © koen fasseur

Het deed Kevin zichtbaar deugd om collega’s na bijna een half jaar afwezigheid terug te zien. © koen fasseur

© koen fasseur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus