Voetbal Eerste Nationale Jong AA Gent - Young Reds Antwerp: 2-1

Bram Lagae boekt met Jong AA Gent deugddoende zege tegen Young Reds Antwerp: “Belangrijke driepunter”

Bram Lagae (Jong AA Gent), hier in duel met Soussi Abderahmane (Young Reds Antwerp), heeft het naar zijn zin bij het team van Emilio Ferrera: “Elke week krijg ik de kans om mezelf te ontwikkelen tegen ervaren ploegen.” ©  NDM

GENT -

Zaterdagavond wonnen de jonge Buffalo’s met 2-1 van hun Antwerpse leeftijdsgenoten. Hierdoor verovert Jong AA Gent opnieuw een plekje in de top vijf. Voor centrale verdediger Bram Lagae kwam deze zege niets te vroeg: “De voorbije weken liep het wat minder bij ons. Hierdoor verloren we ook voor het eerst dit seizoen tweemaal op rij. Op deze overwinning valt gelukkig niets af te dingen.”

Stefan Smet

Jong AA Gent begon zaterdag als een wervelwind aan hun thuisduel tegen Young Reds Antwerp. Nog voor het openingskwartier erop zat, stond het team van coach Emilio Ferrera al 2-0 voor: “Het openingsdoelpunt van Tibe De Vlieger gaf ons vleugels”, vertelt Bram Lagae met een brede glimlach. “Even later verdubbelde Malick Fofana de score waardoor we meteen op rozen zaten. Jammer genoeg zakten we vervolgens wat weg.”

Scoren lukte de Gentse gastheren niet meer en daardoor bleef Young Reds geloven in een ommekeer: “Het was zeker na rust allemaal net wat te slap bij ons”, klonk Lagae na afloop van de partij bijzonder streng. “Eigenlijk zag je die nonchalance ook al voor de pauze wat in ons spel sluipen. Gelukkig kwam ons dat niet meteen op een tegendoelpunt te staan. Uiteindelijk viel die aansluitingstreffer pas in de slotfase.”

Die late goal van Aziz bracht de jonge Buffalo’s niet meer in verlegenheid en na het laatste fluitsignaal van ref Bossuyt mochten Lagae en co dan ook juichen: “Deze overwinning betekent inderdaad veel voor ons. De voorbije weken liep het wat minder. Hierdoor verloren we ook voor het eerst dit seizoen tweemaal op rij. Op deze overwinning valt gelukkig niets af te dingen. Op uitzondering van dat ene doelpuntje in de toegevoegde tijd gaven we ook nauwelijks iets weg.”

“Dankzij deze zege blijven we netjes meedraaien in de top vijf. Dit is een belangrijke driepunter, want dat is ook absoluut onze doelstelling. Hoewel we het vaak moeten opnemen tegen heel ervaren en doorwinterde ploegen, blijven we meestal toch goed overeind. Het is zeker soms nog wel wennen aan dit niveau. Voetbaltechnisch zijn de tegenstanders niet altijd even gepolijst, maar qua duelkracht en intensiteit is het dit seizoen voor ons echt wel aanpassen.”

Leerrijk seizoen

Toch blijft Lagae heel eerlijk in zijn analyse: “Voor mij persoonlijk is het tot nu toe een heel leerrijk seizoen. Ik heb het zeker naar mijn zin bij Jong AA Gent, want ik krijg week na week de kans om mezelf te ontwikkelen tegen ervaren ploegen. Als je mag spelen tegen spitsen zoals Elisha Sam van Patro Eisden Maasmechelen, krijg je echt de kans om jezelf week na week uit te dagen en nieuwe stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling.”