Basketbal BNXT League Filou Oostende - Leuven Bears: 103-75

Haris Bratanovic veegt Leuven Bears van het parket met Filou Oostende om daarna uitgesloten te worden: “Kreeg een elleboog en dat laat ik niet zomaar gebeuren”

Haris Bratanovic probeert verdediger Roel Bucumi af te schudden. ©  Rudy Declerck

Oostende -

Met de goedkeuring van de aanwezige Sinterklaas heeft Filou Oostende moeiteloos Leuven Bears tegen het canvas geslagen. De uitsluiting van Haris Bratanovic vormt weliswaar een smet op deze zesde competitiezege.

Peter Rossel

Oostende verdeelde de ruim honderd punten knap. Zes van de tien Zeekapiteins produceerden dubbele cijfers. “De eerste helft was inderdaad goed”, weet Haris Bratanovic (18 punten, 5 rebounds). “We hebben heel goed samengespeeld en de defensie was ook in orde. Offensief zat het heel goed, we speelden we de bal mooi rond. Verscheidene zomers heb ik samengespeeld met Vrenz Bleijenbergh bij de nationale jeugdselecties. Ook hebben we samen op de topsportschool gezeten. Hier ken ik Keye van der Vuurst de Vries al twee tot drie jaar. Beiden vinden me goed op het terrein.”

Elleboog

Een bijna-dertiger tegen het nochtans niet zwakke Leuven Bears valt op. “Leuven heeft inderdaad twee goede grote mannen, maar we stonden niet vaak één-tegen-één. Het is mooi zo’n prestatie tegen Leuven Bears neer te zetten. Ik ben tevreden, alleen is het jammer wat er later gebeurd is”, verwijst Bratanovic naar zijn uitsluiting in de 29ste minuut. “Na een aanval werd ik uitgebokst door Stilmant of Skipper-Brown. Fulkerson kwam me daar een elleboogstoot in mijn borst geven. Dat liet ik niet zomaar gebeuren. Wanneer we terugliepen, gaf ik hem een elleboog in de rug. Natuurlijk mag dat niet. Ik kreeg een opzettelijke fout en een technische fout. Ik zei daarna nog een paar dingen tegen Fulkerson, maar niet tegen de scheidsrechter. Het was logischer om me enkel een opzettelijke fout te geven. Het is nu zo. Dit was de eerste uitsluiting uit mijn carrière. Het was mijn fout, maar dit mag eigenlijk niet gebeuren, zeker niet in deze sport. Ik heb mijn verontschuldigingen aan de speler en de coach aangeboden.”

De Nederlanders Keye van der Vuurst de Vries (adductoren) en Jesse Waleson (voet) speelden niet veel wegens pijn. Opvallend: Vrenz Bleijenbergh tekende met 12 punten, 10 assists en 9 rebounds bijna voor een triple double.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus