Kickboksen Prime Time 12-gala in Merchtem

Emilie De Leeuw (Celtix) zorgt mee voor spektakel op Merchtems kickboksgala: “Het doet wel iets om zoveel joelende supporters te zien”

Emilie De Leeuw (Celtix) haalt zwaar uit, maar ook haar kamp eindigde onbeslist. © EBM

Roger Van Audenhove, de voorzitter van de organiserende club, had het vooraf voorspeld dat het niet noodzakelijk titelgevechten hoeven te zijn om het grote publiek naar een boksavond te krijgen. En hij kreeg gelijk want de Merchtemse sporthal stak goed vol voor Prime Time 12. Al die liefhebbers kregen met 26 kampen waar voor hun geld want het evenement duurde tot een stuk in de nacht.

Eric Biesemans

Uiteraard was het uitkijken naar de leden van de club uit Opwijk. Die kregen immers volop hun kans op dit gala en voor de ene viel dat al wat beter mee dan voor de andere. Bij de allerjongsten waren de spots gericht op de amper 13-jarige Ines Machtelinckx. Zij had al wat ervaring, maar botste in haar vijfde kamp met Faiza Hamri op een lastige klant. De partij eindigde onbeslist. Ines was niet ontevreden. “Ik heb het al moeilijker gehad. In de tweede ronde haalde ik de bovenhand maar in de laatste moest ik achteruit”, aldus de Merchtemse.

Nog bij de meisjes was er een bijzonder prangende kamp tussen Emilie De Leeuw (23) en Cheyenne Decock. En dan blijkt nog maar eens hoe zwaar drie ronden van twee minuten kunnen zijn. Beiden gingen al die tijd vol op mekaar in. Ook hier eindigde het onbeslist, maar Emilie, die voor de eerste keer voor eigen volk bokste, was tevreden. “Dat doet wel iets om zoveel joelende supporters te zien. Er kwamen heel wat harde slagen aan te pas en de eerste ronde was ik daar toch van geschrokken. De tweede ronde heb ik mij herpakt en leek het de goede richting uit gaan. In de slotminuten hoopte ik haar te vellen maar miste daarvoor net dat tikkeltje kracht. Maar ik kan vrede nemen met de uitslag.”

Debutant van 43-jarige

Het gevecht waar misschien het meest werd naar uitgekeken was dat van de 43-jarige Jacky Lys uit Vlezenbeek. Hij maakte pas nu zijn debuut in de ring. Jacky kreeg met de één jaar oudere Timmy Van Loock meteen een ferme hap voorgeschoteld. “Wij serveren onze atleten geen pannenkoeken”, had matchmaker Van Audenhove verklaard en Lys weet daar nu alles van. Beide atleten trakteerden mekaar op een regen van slagen en het was ook niet onlogisch dat ze er na drie ronden druipend van het zweet en snakkend naar adem, bijstonden. Eveneens onbeslist, oordeelde de jury. En Jacky, die was blij. “Mijn eerste match was een superervaring. Weet je, ik zit lang in de wagen, om te komen trainen in Opwijk, maar Celtix is voor boksers gewoon een superclub. En nu kwam mijn droom hier uit, na vier jaar met kickboksen bezig te zijn. Ik had vooraf gezegd dat dit mijn eerste en ook laatste gevecht zou zijn, maar nu weet ik het zo niet meer. Dit smaakt naar meer. Je moet het gewoon beleven in een zaal die in vuur en vlam staat. Mijn opponent was wel geen cadeau. Hij zette veel druk, ik zag af, maar leerde hier veel uit.”

De slotpartij was voor Tim Croez (21), eveneens van Celtix. Hij ging geweldig van start maar hij liep op een knock-out. “Volledig zijn stijl”, aldus trainer Van Audenhove. “Hij gaat er telkens vol voor, dat levert ofwel een zege met knock-out op of je gaat zelf tegen het canvas. Die onervarenheid speelde hem parten. Over het gala zelf ben ik zeker tevreden, want van onze negen boksers eindigden er van zeven hun partij onbeslist en met één zege en amper één nederlaag ben ik best tevreden.”  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus