Voetbal  Challenger Pro League  Anderlecht Futures-Beerschot 1-2

Tiende goal van het seizoen voor Lucas Stassin, maar het levert Anderlecht geen punten op: “Het ontbrak ons aan finesse, maar toch ook aan geluk”

Terwijl Beerschot viert, gaat het kopje bij Lucas Stassin naar beneden. Paars-wit kon zaterdag voor de derde keer op rij niet winnen. ©  BELGA

Anderlecht -

RSCA Futures leed zaterdag in het Lotto Park een 1-2-nederlaag tegen een opportunistisch en trefzeker Beerschot. De 17-jarige Lucas Stassin zorgde met zijn tiende treffer van het seizoen nochtans voor een voorsprong, maar de debuterende doelman Timon Vanhoutte moest zich nadien twee keer omdraaien na twee knappe goals.

Wim Redant

Rik Vercauteren mocht na twee wedstrijden tussen de Anderlecht-palen plaatsruimen voor jonkie Timon Vanhoutte. Lucas Lissens, Anouar Ait El Hadj en Théo Leoni bleven wel in de ploeg vooraleer ze met de A-kern op stage trekken naar Griekenland. Op het kwartier stuurde David Hubert met een dieptepass Stassin weg. De jonge snaak uit Braine-le-Comte glipte door de buitenspelval en alleen voor doel was het een koud kunstje voor de zoon van gewezen Anderlecht-speler en -jeugdcoach Stéphane Stassin om de netten te laten trillen. Het eerste gevaar van Beerschot kwam er pas iets voorbij het halfuur, maar het was wel meteen raak. Sanusi krulde de bal heerlijk naast Vanhoutte tegen de touwen. De RSCA Futures bleken niet aangeslagen, maar een schot van Ferrara werd afgeweerd en Stassin schoot over. Het zou Beerschot duur komen te staan, want even voor het uur haalde Thorisson uit en Vanhoutte bleef zonder reactie op de verwoestende knal.

“Beerschot vuurde twee keer op doel en puurde daar twee goals uit”, sprak doelpuntenmaker Stassin na afloop. “Wij waren voortdurend de betere ploeg en hadden deze wedstrijd altijd moeten winnen.” Na samenspel tussen El Hadj en Stassin leek de ingevallen Michez afgezonderd op doelman Lathouwers voor de 2-2 te zorgen, maar hij besloot te zwak. Een kopbal van El Hadj werd ook nog in hoekschop geduwd. Slordig uitverdedigen bij de bezoekers werd dan weer niet afgestraft door de verraste Stassin. Stassin: “Ik heb een neus voor goals, maar verwacht nu niet dat elke kans een goal oplevert.”

Steeds meer fans

Ondanks de nieuwe nederlaag en de één op negen bleef ook Guillaume Gillet positief. “We klopten Beerschot op het Kiel en alle ingrediënten waren aanwezig om dat nu te herhalen”, sprak de Anderlecht-coach. “We hebben een boel kansen gecreëerd, maar moeten daar alleen meer uitpuren. Nu goed, ook na die één op negen blijven we naar boven kijken, de play-offs blijven het doel. De fans komen steeds talrijker opdagen en verwachten mooi voetbal. Zij worden op hun wenken bediend, alleen moeten er ook resultaten volgen.”

Lucas Stassin kon zijn ontgoocheling moeilijk verbergen. “Het ontbrak ons aan finesse in de afwerking, maar toch ook aan geluk. Voor mezelf is het huidige seizoen een droom met al tien goals en mijn grote debuut tegen Club Brugge. Spelen in het Lotto Park blijft iets speciaal en motiveert extra.” Stassin werd wel op de korrel genomen vanuit het bezoekende vak. “Hoe ik daar als 17-jarige mee omga? Ach, dat hoort bij het voetbal, zeker? Ik laat me daardoor niet uit mijn lood slaan. Mijn vader fluistert me zo nu en dan ook wel wat raad in.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus