Vooruit Mechelen verkiest nieuw en opvallend jong afdelingsbestuur

Seppe Vriens (tweede van links) werd verkozen tot nieuwe voorzitter van Vooruit Mechelen. © Vooruit Mechelen

Mechelen -

Vooruit Mechelen verkoos zondag een nieuw afdelingsbestuur. Seppe Vriens is de nieuwe voorzitter. Hij volgt Thijs Verbeurgt op, die als fractieleider het mandaat kreeg om de verkiezingen van 2024 voor te bereiden. Mechelaars door de crisis helpen, wordt daarbij één van de belangrijkste speerpunten.

Stijn Van de Sande

De lokale afdeling van Vooruit verkoos een opvallend jong bestuursteam. Seppe Vriens is amper 24 jaar, maar werd verkozen tot voorzitter. De voorbije jaren was hij vooral achter de schermen actief en was hij coördinator van het 1 mei-feest. Hanne Vandenbussche (24) is de nieuwe ondervoorzitter. Met secretaris Kobe Penninckx (25) maakt er nog een derde twintiger deel uit van het kernteam. Indrani Muyldermans (40) werd verkozen tot penningmeester.

“Het leven wordt steeds duurder”, zegt de kersverse voorzitter van Vooruit Mechelen, die de partij verder wil omvormen tot een open beweging. “Maar we staan aan de kant van de mensen en willen concrete voorstellen blijven doen. Net zoals we op federaal en Vlaams niveau strijden voor iedereen die elke dag keihard werkt, moeten we in Mechelen alle zeilen bijzetten om mensen door deze crisis te helpen.”

Vriens volgt gemeenteraadslid Thijs Verbeurgt op. De fractieleider in de Mechelse gemeenteraad kreeg van de Vooruit-leden het mandaat om de partij voor te bereiden op de verkiezingen in 2024. “Onze ambitie is glashelder: van Mechelen een warmere, socialere stad maken die betaalbaar is voor iedereen en waar écht naar de Mechelaars wordt geluisterd”, zegt hij. (svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus