Voetbal 1ste nationale  KSK Heist - Tienen 2-0

Pieter Kempeneers met Tienen niet aan het feest tegen zijn ex-ploeg: “We zijn onszelf alweer vergeten te belonen voor ons goede spel”

Pieter Kempeneers probeert Heist-speler Rayane Hannach van de bal te zetten. “Als we zo goed blijven voetballen, gaan de punten ongetwijfeld volgen.”  ©  mpics

Tienen -

Tienen blijft het moeilijk hebben buitenshuis. Na de goede prestatie voor eigen volk tegen Thes Sport liep het zaterdagavond op bezoek bij Heist toch weer fout. Pieter Kempeneers zag dat ook tegen zijn ex-club de efficiëntie ontbrak. “We hadden meer verdiend.”

René Beelen

“Op basis van het geleverde spel hadden we dit seizoen al zo veel meer punten moeten pakken”, zegt Kempeneers. “Als ik terugkijk, zijn er zeker zes wedstrijden waarin we meer verdiend hadden. Al heel het seizoen hebben we moeite om te scoren. Ook tegen Heist speelden we een goede eerste halfuur met enkele doelrijpe kansen. Na de eerste helft had ik dan ook het gevoel dat het ging lukken om met de drie punten huiswaarts te keren. Niet dus. Misschien dat bij ons de laatste pass niet altijd zuiver was, maar toch. Als ik dan vergelijk met Heist... Dat creëerde weinig, maar scoort wel twee keer.”

Reeksje neerzetten

Gebrek aan efficiëntie of niet, de cijfers zijn helaas wel wat ze zijn. Van zijn zeven wedstrijden buitenshuis kon Tienen er dit seizoen nog maar eentje winnen. “Net na de pauze slikten we dan onmiddellijk een tegendoelpunt. We wisten dat we hun aanvaller Nicolas Orye geen ruimte mochten geven, maar plots stond die even alleen om te scoren. Na die 1-0 voetbalden we offensiever met centrale verdediger Hannes Meeus die werd doorgeschoven, maar ook nu lukte het niet om te scoren. We deden nog wat we konden, speelden nog best goed voetbal, maar helaas leverde dat geen resultaat meer op. We zouden toch eens een zes op zes of een negen op negen moeten pakken om wat op te schuiven in de stand. Heist zit nu aan zestien op achttien, dat kan ik bijna niet geloven. Nu goed, als we zo goed blijven voetballen, gaan de punten ongetwijfeld volgen. Laten we beginnen met zondag thuis tegen hekkensluiter Hoogstraten deze uitschuiver recht te zetten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus