Voetbal Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT EERSTE NATIONALE. Mandel United haalt zijn gram na kritiek en Knokke pakt mooi punt in Henegouwen

Nzau Mavinga won met Mandel United met 1-2 bij KVK Ninove. © Gregory Van Gansen

Winkel Sport was de West-Vlaamse pineut zaterdagavond, Knokke FC boekte een goed resultaat in de Borinage, maar Mandel United was de grote winnaar met een knappe zege in Ninove.

Koen Verdruye

Wie dacht dat Mandel United een vogel voor de kat was, kwam zaterdag bedrogen uit. De analyse van ex-trainer Beni Vervaecke kwam hard aan bij Mandel United en werd niet op applaus onthaald, maar werkte ook motiverend . Mandel won de zespuntenwedstrijd tegen KVK Ninove met 1-2 en pakt na de draw van vorige week tegen Francs Borains vier op zes en krijgt zo weer ademruimte.

Deze week was het de beurt aan Knokke FC om tegen Francs Borains te spelen. Spits Din Sula bracht de kustploeg twee keer op voorsprong, maar de ploeg van Arnauld Mercier stelde telkens gelijk. Een verdiend punt, maar achteraf heerste toch het gevoel dat er meer in zat. Gemengde gevoelens omdat men in de 82ste minuut nog op 1-2 kwam, maar slecht verdedigen lag aan de basis van de onnodige gelijkmaker. Yves Van Borm miste Nils Pierre wegens schorsing, maar verraste vooral door Ruben Vanraefelghem naast de ploeg te zetten. Vorige week had de verdediger rood gekregen, De Looze mocht blijven staan en Vervacque kreeg verrassend zijn plaats terug. Ook Mariën verhuisde naar de bank, voor het eerst in maanden mocht Noah Aelterman nog eens starten. De plaatsen zijn duur in Knokke, waar net als bij Winkel snel een evaluatie van de eerste ronde volgt. Bij Winkel is er na het vertrek van Tibo Van de Velde versterking op komst.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus