Bondscoach Roberto Martinez na nederlaag tegen Marokko: “Er loopt niets mis bij eerste goal, we verdedigen al zes jaar zo”

©  BELGA

De Rode Duivels hebben hun tweede wedstrijd op het WK verloren van Marokko. Geen lachende gezichten dus na de wedstrijd. Lees hieronder wat bondscoach Roberto Martinez en de spelers te zeggen hadden.

Jonas Withouck

“Het is een moeilijk resultaat, want de eerste goal heeft de uitslag bepaald”, aldus Roberto Martinez bij RTBF. “Een dode spelsituatie die de wedstrijd veranderde. We moeten deze wedstrijd samen analyseren en de volgende wedstrijd goed reageren.”

Wat liep er mis bij de eerste goal van Marokko? Niets, volgens de bondscoach. “We verdedigen al zes jaar op die manier. Ik heb het nog niet teruggezien, maar er was daar niets verkeerd met de organisatie of zo.”

“We hadden goeie momenten, maar we konden geen goeie kansen creëren. We hadden alleen wat halve kansjes. Op het moment dat we de goal incasseerden verloren we onze organisatie te veel. En zelf kwamen we niet genoeg in de ‘final third’. Marokko zette zich achter de bal en we kwamen er niet meer door. We moeten ons samen klaarstomen voor de derde wedstrijd.”

“We zijn nog niet het beste België”, gaf de bondscoach wel toe. “Tot aan de tegentreffer vond ik ons beter spelen dan in de opener tegen Canada. Nadien reageerden we niet goed. We werden te emotioneel en gingen zonder nadenken op zoek naar de gelijkmaker. Aan de bal waren we onszelf niet. De spelers gaan gebukt onder de verantwoordelijkheid die ze dragen, ze moeten vrijer durven te voetballen, het spelplezier terugvinden. Daarin moeten we slagen in de slotwedstrijd tegen Kroatië.”

©  Isosport

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Video

Meest gelezen uit de buurt