Voetbal Challenger Pro League Club NXT - FCV Dender: 4-1

Club NXT geeft FCV Dender voetballes, maar moet nog efficiënter worden: “Minder nonchalant met de kansen omgaan”

Kyriani Sabbe glipt weg van Dender-speler Jasper Van Oudenhove. ©  BELGA

Roeselare -

Club NXT gaf vrijdagavond in het vertrouwde The Nest voetballes aan FCV Dender. Het werd 4-1, maar indien Club NXT dubbel zo veel keer had gescoord, had niemand dit overdreven gevonden. Door de zege duikt het jonge blauw-zwart wel de top zes in.

Koen Verdruye

Niet iedereen nestelt zich dezer dagen voor zijn flatscreen met chips en bier om naar Engeland tegen de VS op het WK te kijken zoals afgelopen vrijdagavond het geval was. Zowat achthonderd toeschouwers waren van mening dat ook Club NXT - Dender in de Challenger Pro League wel kon bekoren. Ook al was het dan slechts acht graden in het vroegere Schiervelde. Nicky Hayen kon weer beschikken over Lammens, Lynt Audoor, Mbamba alsook Cisse Sandra en opnieuw werd duidelijk dat dit nogal wat scheelt. Dender paste zich aan en moest negentig minuten het spel ondergaan. Club NXT nam meteen de match in handen en kwam verdiend op voorsprong. Lynt Audoor kopte een corner puik binnen. Toen de bezoekende doelman Gies zich verkeek op een laag schot van Vermant kon Club NXT met een 2-0-voorsprong gaan rusten, maar uitgerekend man van het huis Kjetil Borry besliste daar met een wereldgoal na een omhaal nog anders over. In de tweede helft moest Dender met tien man verder na een domme reactie van Lallemand. De thuisploeg bleef domineren en Cisse Sandra en Arne Engels beslisten al snel de partij.

“We waren heel intens aan de match begonnen en de opbouw en combinaties waren uitstekend”, weet coach Hayen. “Jammer dat we die tegengoal nog slikten voor de rust, dat blijft een werkpunt. Dan ontstaat er twijfel, maar dat zij met tien man vielen was ook in ons voordeel en na de rust gingen we voluit voor de zege. Het had nog veel meer dan twee goals kunnen opleveren, maar de efficiëntie ontbrak een beetje. We moeten minder nonchalant omgaan met de kansen”, geeft Hayen toe.

Selectiepolitiek

Veel waarnemers vonden dat het Club NXT van vrijdag met Sanda, Mbamba en co zelfs te sterk is voor de niet-beloftenploegen in 1B. “Dat zou ik niet durven zeggen”, relativeert Hayen, die de selectiepolitiek verdedigde. “Die gebeurt in samenspraak met de staf van de A-ploeg. Er is vooraf duidelijk afgesproken hoe het zou werken. De onderlinge communicatie verloopt perfect. De A-ploeg is prioritair, maar wij zijn als staf en met de spelers ook ambitieus. De reeks wordt volgend seizoen nog mooier en wij willen er blijven deel van uit maken.”

“We zullen ook daar ons vel duur verkopen”, belooft Noah Mbamba. “RWDM wil naar 1A en is een goede ploeg. We zullen wel efficiënter moeten zijn, maar deze ploeg heeft de kwaliteiten om het iedereen moeilijk te maken en tegen elke ploeg te winnen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus