Vader Jimmy Verburgh voert voor het eerst stuntshow op met zonen Troy (16) en Travis (19)

Jimmy Verburgh (midden) met zijn zonen Travis en Troy en links twee vaste stuntmannen. © zvd

Zelzate -

De nieuwe uitbaters van café Becks Inn, Dominique Savat en Wendy Temmerman, hebben Zelzate zaterdag getrakteerd op drie adembenemende shows van FMX4Ever, het stuntteam van lokaal waaghals en motard Jimmy Verburgh.

Dirk Ververs

Voor zoon Troy (16) was het een bijzondere dag, want hij sloot voor het eerst aan bij de show, topspringers Mike Van Dijck en Gilles Dejong. “Wat een ervaring om tussen die grote kleppers te kunnen springen en dat met zoveel publiek, waaronder enkele van mijn klasgenoten van GO! Zelzate”,zegt Troy, die al van zich liet horen in de motorcross 125cc-klasse. Maar het liefst van al wil hij naam maken als freestyler, net zoals zijn papa.

Ook broer Travis (19) bracht met zijn ronkende motor de ambiance op de Grote Markt op gang. Vader Jimmy Verburgh is al bijna 20 jaar een begrip in de wereld van het freestyle motorcross. Zijn pilotenteam Fmx4ever was het eerste stuntteam dat in meer dan 28 landen rondtrok met spectaculaire shows, vaak voor meer dan 100.000 toeschouwers. Hij trad ooit in de voetsporen van zijn vader Guido, die ook motorcrosser was. Met ook kleinzonen Troy en Travis is de opvolging verzekerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus