Veldrijden Elite Urban Cross in Kortrijk en Wereldbeker in Hulst

Eli Iserbyt is leider af in Wereldbeker, maar grijpt macht in X2O Trofee: “Ik blijf ondanks de pijn vechten voor elke plaats”

“Het is gelukt om ondanks mijn rugprobleem de schade te beperken”, concludeert Iserbyt. ©  Belga

Kortrijk -

Eli Iserbyt kan leven met zijn derde plaats in de Wereldbekerwedstrijd in Hulst en de manche van de X2O Badkamers Trofee in Kortrijk. “Het is gelukt om ondanks mijn rugprobleem de schade te beperken”, concludeert de Kasternaar van Pauwels Sauzen-Bingoal.

Michel Vanden Heede

“Ik ben blij dat ik zondag in Hulst maar een twintigtal seconden toegaf op Mathieu van der Poel. Dat ik mijn leidersplaats in de Wereldbeker moest afstaan aan Laurens Sweeck steekt wel een beetje, maar we zijn nog maar halfweg. Ik zal vechten tot op het einde”, belooft Iserbyt.

Daags voordien in Kortrijk hield hij aan zijn degelijke prestatie de leidersplaats in de X2O Badkamers Trofee over. “Daarmee was ik tevreden. Fietsend ondervond ik weinig problemen, maar in de zandbak en op de trap kreeg ik het kwaad. Ik heb geleerd om de pijn te verbijten. Intussen volg ik een stevige behandeling om mijn rug te versterken. Stilaan is er beterschap merkbaar.”

Michael Vanthourenhout, die afgeremd werd door een lichte verkoudheid, viel in Kortrijk naast het podium. In Hulst tikte hij als zesde aan.

Thuiszege voor Vandenberghe

Viktor Vandenberghe was zaterdag aan het feest bij de junioren in Kortrijk. De Vichtenaar van Bert Containers-Doltcini, die ook al won in de Exact Cross in Beringen, maakte in de finale het verschil. “Na mijn goede start draaide ik als vijfde het veld in”, deed de tweedejaars het wedstrijdverhaal. “Al snel besliste ik om over te gaan op Rhino-banden. Het werd een steekspel met mijn ploegmaat Wies Nuyens en de Nederlander Guus van den Eijnden, die heel goed was op de technische stroken. Ik moest het dan weer hebben van de lange rechte stukken. In de laatste twee ronden bleef ik druk zetten. Mijn voorsprong liep op tot vijftien seconden en ik maakte geen foutjes meer. Zo dicht bij huis winnen doet deugd.” Wies Nuyens en Guus van den Eijnden mochten mee op het podium. Robbe Marchand gaf als zesde iets meer dan een minuut toe op Vandenberghe. Tibo Vancompernolle haalde de top tien.

Wereldkampioen Joran Wyseure werd derde in de aparte wedstrijd voor beloften in Kortrijk. De zege ging naar zijn ploeggenoot en Europees kampioen Emiel Verstrynge, die in de laatste rechte lijn Witse Meeussen afhield. Met zijn tiende plaats maakte Yorben Lauryssen een goede beurt. Wegrenner Jelle Vermoote kwam in zijn eerste Belgische wedstrijd als twaalfde over de finish.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus