Priester Kenneth Coppens (36) aangesteld tot vicaris-generaal: “Ik zal nog moeten groeien in de nieuwe functie”

Kenneth Coppens (36) aangesteld tot vicaris-generaal van de oecumenische katholieke kerkgemeenschap.  ©  GJG

Geraardsbergen -

Kenneth Coppens, priester in de oecumenische katholieke kerkgemeenschap, is dit weekend aangesteld tot vicaris-generaal voor België en Nederland. Een taak die hij combineert met zijn pastorale opdrachten.

Jan Lion

Coppens is geboren en getogen in Onkerzele. In 2010 werd hij gewijd tot priester in de oecumenische kerk. “Er zijn wel enkele verschillen met de katholieke kerk. Wij respecteren de vrije wil van de mensen en dus is bij ons een kerkelijk huwelijk mogelijk van echtgescheiden mensen en holebi’s”, vertelt Kenneth. “We hebben geen verplicht celibaat en vrouwen kunnen in de oecumenische gemeenschap diaken, priester en zelfs bisschop worden. We doen geen uitspraken over ethische kwesties zoals euthanasie, ook hier respecteren we de wil van de gelovigen.”

Coppens is actief als priester in Geraardsbergen en Zuid-Oost-Vlaanderen. “Dat houdt onder meer in dat ik uitvaartdiensten leid en er is wekelijks een mis in Hunnegem, onze thuisbasis in Geraardsbergen”, legt Kenneth uit.

De priester is voortaan vicaris-generaal van de oecumenische katholieke kerkgemeenschap in België en Nederland. “Ik fungeer als onderdirecteur voor de bisschop en neem de dagelijkse werking en administratie voor mijn rekening. Het is in elk geval een groot werkingsgebied en ik zal in die nieuwe functie nog moeten groeien.”

Coppens blijft wel actief als priester. “Die pastorale werking en het contact met de mensen is voor mij zo belangrijk, dat blijf ik dus doen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus