Voetbal 2de afdeling VV A Reeksoverzicht

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING A. Torhout KM doet goede zaak na zes op zes, mager weekend voor andere West-Vlaamse ploegen

Na amper vijf minuten scoorde Mauro Devos voor Torhout KM. ©  Rudy Declerck

Drie draws voor de West-Vlaamse clubs in tweede nationale. Zowel KRC Harelbeke, SV Oostkamp en Jong Cercle speelden gelijk. FC Gullegem en KVK Westhoek, maar ook Jong Essevee beten opnieuw in het zand en zijn aan bezinning toe. Torhout was de grote winnaar en pakt nu zes op zes.

Koen Verdruye

Interimcoach Geert Versavel doet het prima bij Torhout KM. Hij pakte zeven op negen sinds hij overnam van Stijn Meert. Tegen rechtstreekse concurrent RFC Wetteren liep men zaterdag 2-0 uit. Na de rust kreeg de Wetterse keeper rood en omdat er geen vervanger op de bank zat, moest een veldspeler in doel, het werd 4-0. Torhout de grote winnaar van het weekend dus, dat met veertien punten opschuift naar de middenmoot. Net als Jong Cercle,dat 1-1 speelde bij Racing Gent na een omgezette strafschop door Bram Lucker, speelt Torhout woensdag de inhaalmatch tegen SV Oostkamp, dat niet verder geraakte na een 3-3-gelijkspel tegen KSC Dikkelvenne. Jong Essevee kon weer beschikken over Sylla, maar verloor net als vorige week tegen Torhout nu opnieuw met 2-1 in Oudenaarde en blijft zevende. Bij KRC Harelbeke mocht Bruno Derveaux weer op de bank zitten na de beslissing van het beroepscomité, maar het leverde geen zege op tegen rode lantaarn Erpe-Mere United. Met een punt schieten de ratten weinig op.

FC Gullegem zou daarmee tevreden geweest zijn, maar verloor met 2-4 tegen Olsa Brakel en moet nog altijd naar beneden kijken. “We moeten gewoon dringend eens winnen”, beseft Gullegem-coach Jordi Lemiengre. “Alleen moeten we dan stoppen met geschenken weggeven. We deelden er zaterdag liefst vier uit, telkens individuele fouten en zo is het onmogelijk om punten te pakken.”

Tot slot is er nog KVK Westhoek. De spelers hadden coach Bruno Debo graag minstens een punt aangeboden voor zijn vijftigste verjaardag, maar KSC Lokeren-Temse bleek een maatje te groot. Na de 0-5-nederlaag van vorige week, kreeg Vercruysse in doel weer de voorkeur op Dannel, maar dat haalde weinig uit.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus