Voetbal 1ste Provinciale SK Oostnieuwkerke - Exc. Zedelgem 2-3

Veerkrachtig Zedelgem zet 2-0-achterstand om in zege tegen Oostnieuwkerke: “Onverklaarbaar waarom we steeds eerst op achterstand komen”

Michaël Albert Cornelis, die hier een opzittende Simo Braekeveldt probeert af te houden, zette de comeback van Zedelgem in met twee doelpunten in twee minuten. ©  VDB / Bart Vandenbroucke

Oostnieuwkerke/Zedelgem -

Excelsior Zedelgem trok zaterdagavond aan het langste eind in een ware zespuntenmatch tegen SK Oostnieuwkerke. Zedelgem stond al vroeg met 2-0 in het krijt, maar boog de scheve situatie om in een 2-3-overwinning. Toch was coach Marc Calleeuw niet geheel tevreden. “Het is vervelend om steeds op achterstand te komen.”

Amaury Verdruye

Op een zwaar veld leek het er nochtans snel goed uit te zien voor de thuisploeg. Jeremie Bayunga profiteerde van een individuele fout en na 26 minuten stond de 2-0 al op het bord nadat Mihoubi goed gevolgd was op een door doelman Maréchal gepareerd schot. De schaapjes op het droge zou je denken voor Oostnieuwkerke, maar niets was minder waar. De ervaren Cornelis maakte in twee minuten twee doelpunten en het stond 2-2 gelijk. Een minuut na de pauze zette Behaegel de einduitslag op het bord: 2-3.

“Het is onverklaarbaar waarom we steeds eerst op achterstand moeten komen”, foeterde Zedelgem-coach Calleeuw na afloop. “Ik hamer er elke week zo hard op en dan zou je denken dat we ons lesje hebben geleerd, maar niets is minder waar. Het positieve is dat deze kern enorm veerkrachtig is en de juiste mentaliteit heeft om die achterstand telkens nog om te buigen. Dat is natuurlijk een fantastische eigenschap van deze groep, maar het is toch een wereld van verschil met vorig seizoen. Toen konden we de 1-0 scoren en nadien de match doodmaken. Dit seizoen hielden we nog geen enkele keer de nul”, zucht Calleeuw. “We weten dat we elke match kansen gaan krijgen en zullen scoren, maar jammer genoeg ook dat we veel doelpunten tegen krijgen. Dat is een groot werkpunt.”

Broodnodige punten

Zedelgem pakte 7 op 9 in de jongste drie wedstrijden, maar had de punten ook broodnodig. De komende drie matchen staan met WS Lauwe, Blankenberge en R. Waregem opnieuw enkele pittige affiches op het menu. “Ik bekijk alles match per match en wil niet te veel vooruitkijken”, aldus Calleeuw. “Het was inderdaad nodig om te winnen, maar in deze reeks kan alles. Iedereen kan van iedereen winnen en het zogezegd ongenaakbare Blankenberge liet toch ook weer punten liggen. Ik zou graag nog zes punten halen voor de terugronde en dan denk ik dat we wel goed zitten. Doordat er zoveel ploegen naar het nationaal voetbal stegen, is de reeks wel wat verzwakt. Bij ons keren alle geblesseerden stilaan terug en de automatismen binnen het team beginnen te groeien. We hebben talent genoeg in deze ploeg en ik hoop dat we nu vertrokken zijn.”

Positie Haghedooren niet ter discussie

Voor Oostnieuwkerke was het zaterdag de vierde nederlaag op rij. Na de zege tegen Blankenberge leek de ploeg van trainer Romain Haghedooren gelanceerd, maar door de 0 op 12 is Oostnieuwkerke nu voorlaatste met amper 9 punten. Met een zege had men Zedelgem kunnen voorbijgaan, maar nu bedraagt de kloof vijf punten. Er is nog niks verloren maar iedereen binnen de club weet dat het een moeilijk seizoen zal worden. “Het zit allemaal wat tegen”, vindt voorzitter Dimitri Geerolf. De positie van de trainer staat voor hem wel niet ter discussie. “Romain ziet af van deze toestand maar werkt hard. Vorig jaar kon hij ons redden, waarom nu ook niet?” Geerolf krijgt soms het verwijt dat er te veel Fransen zonder band met de club in de kern zitten. “Die jongens doen allemaal hun stinkende best, we willen graag meer jongens uit de regio en we maakten daar ook werk van, maar velen vonden het plots niet meer goed genoeg bij ons en vertrokken. We zetten onze deur open voor iedereen, maar ze moeten wel met goesting naar hier komen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus